Crna kronika
SUĐENJE ZA ZLOČIN U HOTELU “TURIST”

Zaštićeni svjedok tražio dva milijuna kuna da povuče iskaz?
Objavljeno 12. rujna, 2014.

OSIJEK - U nastavku suđenja Damiru Handanoviću i Davoru Čizmoku, koje se tereti za poticanje i ubojstvo u osječkom hotelu “Turist” 2004. godine, svjedočio je Zdravko Šabić. Naveo je da je u ovom slučaju zaštićeni svjedok posredno od njega tražio dva milijuna kuna da povuče iskaz kojim tereti Handanovića i Čizmoka za spomenuta kaznena djela.

- Početkom prosinca prošle godine nazvao me je prijatelj i rekao da hitno dođem u kafić Kriket. Ondje je bila osoba nadimka Mirso. Rekao je da ga je zaštićeni svjedok nazvao i poručio da mi prenese poruku da mu dam dva milijuna kuna da povuče iskaz. Nazvao sam Handanovićevog odvjetnika Dražena Srba i rekao mu da je tražio novac. Odvjetnik je to odmah prijavio Državnom odvjetništvu - kazao je Šabić.

Posvjedočio je i o događajima prije i nakon smrti Pere Martića. Znao je, kaže, da u automat-klubu City “nestaje” novac.

- Siguran sam da su zaštićeni svjedok i još jedna osoba krali novac. Taj drugi živio je u jednosobnom stanu, a onda je odjednom imao novu kuću i dobar auto. Zaštićeni svjedok je pak pričao kako je dobio u nasljedstvo 100.000 eura - kazao je, između ostaloga, svjedok.

Svjedok Zvonko Bilić policiji je rekao na koga sumnja da je ubio Peru Martića.

- Radi se o njegovim dužnicima. Jedan je Peri dugovao između 50 i 60 tisuća eura, a bilo ih je još troje ili četvero koji su pojedinačno dugovali više od deset tisuća eura. Tek je jedan vratio dug Perinoj udovici - kazao je Bilić.S.Lacić

PRIZNAO PROSTITUCIJU

Damira Handanovića, uz poticanje na ubojstvo, teretilo se optužnicom i da je organizirao međunarodnu prostituciju. Iako Handanović na početku suđenja nije priznao to kazneno djelo, na jučerašnjoj sudskoj raspravi promijenio je svoj iskaz i priznao ga u cijelosti. Nakon toga iznio je svoju obranu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike