Novosti
SKUP STRUČNJAKA ZA OBITELJSKO PRAVO

Obiteljski zakon rađen je za dobrobit djece
Objavljeno 12. rujna, 2014.

U hotelu Osijek održava se 5. znanstveno i stručno interdisciplinarno savjetovanje iz područja obiteljskog prava u organizaciji Pravnog fakulteta u Osijeku pod naslovom “Suvremene teme obiteljskog prava i postupka”. Skup je, kako je prilikom otvorenja istaknula doc.dr.sc. Mirela Župan, prodekanica Pravnog fakulteta, organiziran kako bi stručnjake koji primjenjuju Obiteljski zakon upoznao s bitnim zakonskim novinama. Skup je otvorila potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, Milanka Opačić.

- Svi oni koji su radili na Obiteljskom zakonu obavili su težak, ali dobar posao. Znamo da u našoj državi promjene nikada nisu dobro prihvaćene, takvu je sudbinu na prvu doživio i ovaj Obiteljski zakon koji nije naišao na veliki pljesak, ali smo ustrajali do kraja. Treba istaknuti kako je ovo jedan od rijetkih zakona koji ima više od 500 članaka, a koji je stupio na snagu 1. rujna, koji ima sve podzakonske akte i napisane pravilnike, te je objavljen u Narodnim novinama. A ono što je najvažnije, vjerujemo, jest činjenica da će dobro poslužiti struci te da je rađen s fokusom na interes djece - rekla je Opačić.

U radu skupa sudjelovala je i pravobraniteljica za djecu Ivana Milas-Klarić, koja je novi Obiteljski zakon sa stajališta zaštite djece ocijenila uspješnim.

Milanka Opačić jučer je u Osijeku posjetila i Centar za posebno skrbništvo otvoren 1. rujna.(I.Sl.)

Možda ste propustili...

NOVI SAZIV ČINIT ĆE I 37 ŽENA, SAMO JEDAN ZASTUPNIK MLAĐI OD 30 GODINA

U Saboru najviše zastupnica dosad

Najčitanije iz rubrike