Crna kronika
AKCIJA “MANJE ORUŽJA-MANJE TRAGEDIJA”

Predano više od 360 kg
eksploziva i tisuće komada streljiva
Objavljeno 2. rujna, 2014.

VINKOVCI - Na području PU vukovarsko-srijemske proteklog su tjedna zabilježene tri dragovoljne predaje oružja i mina. Osobe koje su željele ostati anonimne dragovoljno su policajcima za protueksplozijsku zaštitu predale 12 ručnih bombi, dvije detonatorske kapisle i 62 komada streljiva raznog kalibra. - U okviru akcije “Manje oružja-manje tragedija” od 1. rujna 2007. do kraja srpnja ove godine građani su vukovarsko-srijemskoj policiji dragovoljno predali 368,3 kilograma eksploziva, 356 komada raznog oružja, 3364 komada raznih minsko-eksplozivnih sredstava i 110.914 komada streljiva raznog kalibra, doznajemo od Domagoja Džigumovića, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske. Spomenuta akcija počela je 2007. godine potpisivanjem Sporazuma o suradnji između MUP-a i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj.

- Akcija je to kojom se želi senzibilizirati javnost i potaknuti je na dobrovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje razine svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima - dodao je Džigumović. Istakao je da o uspješnosti ove akcije govori i to da je od kada se provodi na području PU vukovarsko-srijemske, dragovoljno predan veliki broj raznog oružja, streljiva te eksploziva, što dovoljno govori o velikoj volji građana u vraćanju zaostalog nelegalnog oružja.S.Lacić

APEL GRAĐANIMA

Iz policije apeliraju na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje, ili eksplozivna sredstva, neka ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, nego da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj telefona 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese doći će policajci u civilu vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti.

Možda ste propustili...

POLICIJSKA UPRAVA VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Navijači divljali na igralištu

PROMETNA NESREĆA IZMEĐU ANTUNOVCA I TENJE

Sletio s ceste i poginuo, nije bio vezan pojasom

JEDAN OD GORIH PROMETNIH VIKENDA U 2024.

Na hrvatskim su cestama za vikend poginule četiri osobe

Najčitanije iz rubrike