Regija
TEHNOLOGIJA OMOGUĆILA NESVAKIDAŠNJI KONCERT

Karmelićanka Pia Pahljina iz Breznice Đakovačke pjevala u virtualnom zboru od 250 članova iz 23 zemlje svijeta
Objavljeno 30. kolovoza, 2014.
U zboru je pjevalo ukupno 250 članova iz čak 23 zemlje svijeta

BREZNICA ĐAKOVAČKA – U povodu proslave petstogodišnjice rođenja sv. Terezije Avilske sestra Pia Pahljina, iz Karmela sv. Josipa, u Breznici Đakovačkoj, sudjelovala je u virtualnom zboru koji je putem moderne tehnologije okupio više od 250 članova Karmelskoga reda (kaluzurne karmelićanke, braća karmelićani, Svjetovni karmelski red) iz 23 zemlje svijeta. Virtualni međunarodni zbor otpjevao je dvije skladbe, a jedina karmelićanka iz Hrvatske, koja se uz potporu svoje Zajednice odazvala projektu, sudjelovala je u snimanju španjolske pjesme s poznatim riječima sv. Terezije Avilske „Nada te turbe“. Karmelski zbor otpjevao je i himan „Salve Regina“, koji je postao baština karmelskoga reda.

- Pjevati u virtualnom zboru bilo je nešto novo za mene i cijelu moju Zajednicu, izjavila je s. Pia. „Po ovome projektu slavimo Boga kroz riječi naše sv. Majke Terezije i kroz prekrasnu glazbu. I to mi je nešto prelijepo“, dodala je. Govoreći o važnosti poruke sv. Terezije danas, s. Pia ističe: „Život i poruka sv. Terezije vrlo su važni za cijelu Crkvu i svakoga tko traži istinu. Ona je velika učiteljica molitve. Svojim jednostavnim riječima pokazuje nam dubine našega nutarnjega života i našega odnosa s Bogom.“

Ideja za nastanak virtualnog zbora potekla je od karmelskih zajednica u Kaliforniji (SAD). Sredstva komunikacije omogućila su da sestre i braća koji pripadaju jednoj karmelskoj obitelji, a žive na različitim mjestima, mogu na ovakav način svjedočiti svoju blizinu te ljubav prema sv. Tereziji Avilskoj, čiju 500. obljetnicu rođenja iduće godine slavi cijela karmelska obitelj. Sveta Terezija Avilska, koju karmelićanke i karmelićani zovu „Sveta Majka“, obnoviteljica je i osnivateljica Reda bosonogih sestara i braće Reda Blažene Djevice Marije od Gore Karmela, mističarka, spisateljica i prva žena naučiteljica Crkve.

Maja MUŠKIĆ

Ideja za nastanak virtualnog zbora potekla je od karmelskih zajednica u Kaliforniji (SAD)

Možda ste propustili...

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

USPJEŠNA SURADNJA GRADA I NAŠIČKE RAZVOJNE AGENCIJE NARA

Osigurano 1,64 milijuna € za projekte

Najčitanije iz rubrike