Regija
JAVNA PRIZNANJA GRADA ŽUPANJE

Zlatni grb OS RH i Gradskoj glazbi
Objavljeno 29. kolovoza, 2014.

Dodijeljena su javna priznanja zaslužnim građanima, institucijama i udrugama. Zlatni grb za izuzetan doprinos u obrani Županje od poplave, dodijeljen je Oružanim snagama RH i Gradskoj glazbi za više od stoljeća uspješnog rada.

Više od 800 pripadnika OS bilo je angažirano u obrani od poplava u najugroženijim dijelovima Slavonije, a Gradska je glazba jedan od simbola grada i županjske Posavine. Dodijeljeno je i devet Zahvalnica Grada. Osam za doprinos u obrani od poplave županjskoj mladeži i učenicima srednjih škola, Zoranu Luciću iz Županje, Josipu Božiću iz Lukavca u BiH, tvrtkama Vargon, Crodux derivati dva, Hrvatskoj gospodarskoj komori, općinama Kotor iz Crne Gore i Wilamowica iz Poljske.

Županjski maturanti su kobnog petka u svibnju prekinuli norijadu i na nasipu punili vreće pijeskom. U kriznoj noći 16. svibnja, u epskoj bitci s rijekom Savom, iz invalidskih kolica i tipkanjem po tastaturi kompjutora samo jednim prstom Županjac Zoran Lucić putem portala i javne mreže, potaknuo je velik broj sugrađana da se odazovu obrani od poplave. Predsjednica Gradskog kazališta Županja Snježana Puljić također je dobitnica Zahvalnice Grada, jer na 54. Festivalu amaterskih kazališta proglašena najboljom amaterskom glumicom.(M.L.O.)

Najčitanije iz rubrike