Crna kronika
PRETJECAO PA IZAZVAO DIREKTNI SUDAR

Četvero ozlijeđenih u prometnim
nesrećama u Orahovici i Okučanima
Objavljeno 27. kolovoza, 2014.

ORAHOVICA - Četiri osobe ozlijeđene su u utorak u prometnim nesrećama u Orahovici i Okučanima. U Ulici kralja Zvonimira u Orahovici 59-godišnji se vozač Renaulta oko 20.40 sati kretao Zvonimirovom ulicom od središta prema državnoj cesti D2, gdje se kretao u koloni vozila iza automobila slatinskih registracija kojim je upravljao 36–godišnji vozač, koji je dao desni žmigavac. U tom je trenutku 59-godišnji vozač krenuo u pretjecanje dok je iz suprotnog pravca nailazila Alfa za čijim je upravljačem bio 30-godišnjak. Došlo do sudara i nekontroliranog rotiranja oba vozila od kojih je Renault 59–godišnjeg vozača udario u parkirani WV-Vento 39–godišnjaka, nakon čega se zaustavio. Alkotestiranjem je utvrđeno da vozači nisu imali alkohola u krvi, a u nesreći su teško ozlijeđeni 59–godišnji vozač i njegova 58–godišnja putnica, koji su prevezeni u OB Našice. Lakše je ozlijeđen i 30-godišnji vozač Alfe.

Tek 40-ak minuta ranije nesreća se dogodila i u Okučanima. Ondje je 23-godišnji vozač automobila iz Caga, zbog neodržavanja potrebnog razmaka između vozila, prednjim desnim djelom automobila udario biciklista koji se ispred njega kretao kolnikom Ulice Alojzija Stepinca. Biciklist nije imao reflektirajući prsluk, a bicikl mu je bio tehnički neispravan i bez svjetala na prednjem i stražnjem djelu. Pri udaru automobila, biciklist s područja općine Gornji Bogićevci pao je na poklopac motora automobila, a potom i u kanal. Biciklistu je liječnička pomoć pružena u bolnici u Novoj Gradiški.S.Lacić

NESREĆE S MATERIJALNOM ŠTETOM

U Požegi su se u utorak dogodile tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U Stepinčevoj je ulici nepoznati vozač svojim vozilom oštetio Peugeot 307 kojeg je parkirao 39-godišnjak. Na raskrižju ulica Kralja Zvonimira i Bana Josipa Jelačića oko 11 sati sudarila su se dva automobila, dok je oko 23.30 sati u Frankopanskoj ulici vozilo skliznulo s ceste i udaričo u građevinski objekt.

Najčitanije iz rubrike