Osijek
GISKO - POČELE KREATIVNE RADIONICE “NA JEZERU...”

Kako je lijepo igrati se na otvorenom!
Objavljeno 27. kolovoza, 2014.
Djeca su se okušala u već zaboravljenim dječjim igrama svojih roditelja, baka i djedova

Što je jezero? Tko tamo živi? Što se sve može raditi na jezeru? Ta je pitanja djeci postavila Sanja Zavođa, djelatnica Odjela za rad s djecom i mladima GISKO-a, te dobila zanimljive odgovore.

Riječ je o kreativnoj radionici koju i ovaj tjedan organizira Odjel za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, ovaj put pod nazivom “Na jezeru…”. Radionica se održava u Igraonici i igroteci, ali i u dvorištu knjižnice, pa je Igrodan u ponedjeljak poslijepodne naslovljen upravo tako - Igrajmo se vani!.

Prije igre u dvorištu razgovarali su o jezeru. Mnogo je djece bilo s roditeljima na pecanju, a pokazali su i zavidno znanje u poznavanju životinjskoj svijeta koji živi u vodama jezera. Zatim su u dvorištu mališani plesali, skakali kao žabe, vježbali na otvorenom, radili sklekove i svojim pokretima tjerali komarce. Također, igrali su se već zaboravljenih dječjih igara svojih roditelja, baka i djedova.

- Na taj način djeca se uče drukčijoj komunikaciji, 'zdravom' razgovoru - ističe Zavođa. Dodaje da je ove ove godine posjećenost ljetnih radionica veća, pa prosječno dnevno bude i do 30 djece. Tome je pridonijelo nestabilno vrijeme ovoga ljeta, ali i ekonomska situacija, koja rezultira činjenicom da sve manje djece putuje na odmor.

Zato svi oni koji su ostali u Osijeku putuju kroz knjige, tako otkrivaju nove svjetove i druže se. Ovaj su tjedan putovali na jezero, tjedan su dana ranije bili na selu, a prije toga putovali su u planine.

U utorak poslijepodne održana je likovna radionica o temi “Tko sve živi u jezeru?”, danas, u srijedu, od 17 do 18.30 sati Vrijeme je za priču “Ljubav na Petom jezeru”. U četvrtak, 28. kolovoza, od 10.30 do 12 sati, na programu je kreativna radionica “Origami”, u petak u isto vrijeme program pod nazivom “Pokaži što znaš!”, a u subotu, 30. kolovoza čitateljski izazov “Zgode s jezera”, od 11 do 12 sati. Svi su dobrodošli.

Vesna LATINOVIĆ
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike