Sport
ZAŠTO JE VRIJEDILO U NEDJELJU DOĆI NA TRIBINE GRADSKOG VRTA

Josip Mišić i Marko Rog,
zbog njih se isplati platiti ulaznicu
Objavljeno 5. kolovoza, 2014.

Utakmica Osijeka i Splita po kvaliteti nije posebno odskočila iz HNL prosjeka. Bilo je zanimljivih stvari, a na trenutke i vrlo brzog nogometa, posebno u nastavku kada je Osijek napokon spustio gard. Međutim, razlog zbog kojeg je u nedjelju definitivno trebalo doći u Gradski vrt dva su mladića koja bi morala predstavljati budućnost hrvatskog nogometa. To su Josip Mišić iz redova Osijeka i Marko Rog u dresu Splita. Generacijski su tu negdje. Mišiću je 20, a Rogu godina manje, ali obojica već igraju „kao veliki“. Mišić je u prvom dijelu zabio za izjednačenje, a u nastavku je pružio impresivnu partiju. Sve, ali baš sve, u igri Osijeka kretalo se o njega i zato su bijelo-plavi ozbiljno počeli ugrožavati Split.

- Mišić je sjajan igrač, on bi nama odmah bio pojačanje - komplimentirao je Mišićevoj izvedbi Ivan Matić, trener Splita nakon susreta.

Za nas ništa novo, jer Mišić jest „taj“. Međutim, intrigiralo nas je „čudo iz Nedeljanca“ – Marko Rog. Taj je momak pravi „terorist“ za suparničke obrane. Toliko brzine i toliko pameti i mirnoće. Sjajno. Zabija se u obrane poput „šila“, može zabiti, može asistirati. Može što hoće. Tukli su ga Osječani nemilice, ali on nije stao niti se žalio. Igrao je dalje. Jednostavno fantastično. Dva igrača, dva mladića koje definitivno treba gledati i zbog kojih se kupuju ulaznice, a mi smo ih imali priliku vidjeti u Gradskom vrtu. D.Keler

Možda ste propustili...

DRUGI ČIN FINALA DOIGRAVANJA KOŠARKAŠA

Osječani ne žele kraj serije, nego opet ići u Rijeku

ZAVRŠENO EUROPSKO GIMNASTIČKO PRVENSTVO

Dva zlata u Osijek, Benović i Srbić idu se brusiti za Pariz

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSJEČKO-BARANJSKA

Hat-trick Nađa za važnu pobjedu Josipovčana

Najčitanije iz rubrike