Regija
RADNI SASTANAK U OPĆINI PRIVLAKA

Privlaci nova javna rasvjeta, poljski putovi i Dom zdravlja
Objavljeno 30. srpnja, 2014.

PRIVLAKA - Na poziv načelnika Općine Privlaka Darka Galića, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicima posjetio je tu općinu. Općina Privlaka jedna je od onih koja se može pohvaliti nizom projekata koji su u realizaciji, ili su u pripremi. Proračun se puni, no ne onom dinamikom kako je očekivano, iznosi pet milijuna kuna, nedovoljno da bi se ulagalo, no dovoljno za osnovne potrebe.

- Na području općine većinom uspijevamo realizirati projekte u zacrtanoj dinamici u skladu s procedurom, ovisno o fondovima, odnosno sredstvima iz EU. Trenutačno je u tijeku investicija iz pretpristupnog programa IPARD, mjera 301, poticanje ruralnog razvoja koje obuhvaća prema postojećem pravilniku gradnju prometnice izvan građevinskog područja naselja, a to je gradnja poljskih putova za poticanje razvoja poljoprivrednih gospodarstava i tradicionalnog načina života. Projekt je vrijedan milijun i 500 tisuća kuna.Općina je u projektu sudjelovala u jednom dijelu projektne dokumentacije, a financijska sredstva koja je morala izdvojiti iznosili su oko 150.000 kuna. Osim toga imamo projekte prema EU koji se odnose na komunalnu infratrukturu gospodarske zone i na društveno-kulturne sadržaje - istaknuo je načelnik Galić.

Trenutačno je u fazi izvođenja radova i realizacija projekta modernizacije javne rasvjete koja obuhvaća 80 posto postojeće javne rasvjete, o čemu je Galić rekao:

- Projekt se odnosi na modernizaciju javne rasvjete na način postizanja enegetske učinkovitosti i ekološke prihvatiljvosti prema uvjetima koje je raspisao Fond za zaštitu okoliša. Proveden je postupak javne nabave, postignuta vrijednost projekta je milijun i 400 tisuća kuna, od kojih 75 posto financira Fond za zaštitu okoliša, dok je 350 tisuća kuna iz općinskog proračuna.

Privlaka će imati novi Doma zdravlja, ambulantu površine 140 kvadrata, gdje će rekonstrukcijom postojećeg dosadašnjeg prostora biti dva prostora za dva liječnička tima, prostor za patronažnu sestru, stomatološku ambulantu i sve ostale nužne sadržaje uz rekonstrukciju stana koji je pripremljen za potrebe liječnika.Vrijednost projekta je milijun i sto tisuća kuna, od kojih je 700 tisuća kuna iz sredstava Županije, odnosno decentraliziranih sredstava ministarstva, a preostali dio iz općinskog proračuna.

Župan Galić obišao je ambulantu te pogledao i uređenje crkve i rekao:

- Meni je drago doći u Privlaku, jer se ovdje dobro radi. Imaju dosta projekata, vidjeli smo korištenje IPARD-a, tako da sam više nego zadovoljan.

Uz župana Galića, sastanku su nazočili i Željko Cirba, zamjenik župana, Silvana Tvrz, pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Željko Galić, ravnatelj Županijske uprave za ceste, Mario Bušić, voditelj Odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj u Agenciji za razvoj – HRAST i Mato Kuveždić, tehnički direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike