Novosti
PREDSJEDNIK UPRAVE INE O PREGOVORIMA

Aldott: Puno smo uložili, MOL želi ostati strateški partner u Ini
Objavljeno 28. srpnja, 2014.

Vezani članci

TKO ĆE BITI ENERGETSKI LIDER REGIJE

MOL prodaje Inu Rusima?

Predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott u razgovoru za Dnevnik Nove TV odgovarao je na pitanja o tijeku pregovora između MOL-a i hrvatske Vlade, budućnosti Ine i mogućoj prodaji dionica hrvatskoj Vladi.

Aldott je rekao da misli kako pregovorima, unatoč dosadašnjem neuspjehu, nije kraj te da vjeruje kako se dvije strane mogu dogovoriti. Na direktno pitanje o neiskrenosti MOL-a i pokušaju uništavanja Ine odgovorio je kako misli da to nije istina. “Mi smo investirali puno u Inu i radimo za njezinu budućnost, želimo jaku kompaniju u Hrvatskoj i regiji“, rekao je i dodao kako MOL i dalje želi ostati u Ini. “Mi smo tu već deset godina i želimo investirati i želimo raditi za budućnost Ine“, odgovorio je Aldott.

Nije htio komentirati najavu ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka o kupnji dionica Ine od MOL-a, a na pitanje je li MOL spreman prodati svoje dionice, odgovorio je: “Ne mogu o tome razgovarati.“ Na kraju je rekao kako se nada da će pregovori uskoro biti uspješno dovršeni. “Vrlo je važno da najveći dioničari imaju isto mišljenje o budućnosti Ine i njezinom razvoju. To je, mislim, najvažnija stvar za Inu“, zaključio je Aldott.

Podsjetimo, prošlotjedna, peta runda pregovora Vlade i MOL-a o budućnosti Ini završila je bez rezultata. Šef hrvatskog pregovaračkog tima, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, izjavio je kako MOL nije ponudio nikakav konkretan prijedlog. Iz MOL-a su priopćili da ministar nije mogao prenijeti službenu poziciju Vlade vezanu uz prijedlog korporativnog upravljanja koji je predložio Inin Nadzorni odbor, niti je mogao potvrditi je li dekonsolidacija Ine iz MOL-ovih financijskih izvješća uvjet hrvatske Vlade. “Unatoč ranijim obećanjima ministra, nismo čuli nikakve prijedloge kako bi se poboljšalo regulatorno okruženje“, priopćio je MOL. (E.S.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike