Sport
U STANOVIMA SE SUDARAJU GUBITNICI IZ PROG KOLA

Weitzer: Čeka nas pravi nogometni rat
Objavljeno 26. srpnja, 2014.

ZADAR – Večeras će se na zadarskim stanovima sučeliti momčadi koje su doživjele poraze u prvom kolu, i to pred svojim navijačima. Zadar je na Stanovima poražen od Splita s rezultatom 1:2, a Osječani su u Gradskom vrtu doživjeli debakl od Lokomotive (1:4). Subotnja utakmica na Stanovima bit će prilika za iskupljenje i Zadru i Osijeku. Momčad Ferde Milina svjesna je da bi ih još jedno posrtanje moglo skupo stajati. Zato će sve snage uložiti kako bi danas osvojili tri boda protiv Osijeka. Ivor Weitzer se tjedan dana prije početka sezone priključio novim/starim suigračima na Stanovima, gdje je proveo prošlu sezonu.

- Postojale su neke kombinacije oko odlaska u inozemstvo, ali se na kraju sve izjalovilo. Sa Zadrom je uvijek postojala otvorena ocija s obzirom na to da ni ja ni klub nismo zatvorili vrata. I eto me na Stanovima s velikom željom i voljom da bude još bolje nego lani – kazivao je Zadrov veznjak, koji nije krio nezadovoljstvo načinom na koji je otvorena nova sezona.

- Nije dobro kada se sezona otvori porazom. Zna se koliko bi nam značili bodovi na otvaranju nove sezone, dali bi nam dodatni poticaj i samopouzdanje. Mislim da nismo bili daleko od tog cilja, malo je nedostajalo da osvojimo jedan bod. Međutim, pogreške su nas skupo stajale.

Weitzer smatra da od poraza od Splita ne treba praviti dramu. Posebice ako Zadar pobijedi Osijek.

- Pred nama je važna utakmica. Već u ponedjeljak smo se okrenuli tom dvoboju jer se od prošlosti ne živi. Nismo imali puno vremena za žaljenje, od kojega i onako nema koristi.

Zadrov veznjak je gledao utakmicu Osijeka i Lokomotive.

- Bez obzira na krajnji rezultat moram reći da Osijek ima vrlo kvalitetnu momčad i da ga nikako ne smijemo podcijeniti. Lokomotiva je vrlo opasna i znala je iskontrirati Osječane.

Njegovu momčad danas očekuje težak posao.

- U to uopće ne treba sumnjati. Danas nas čeka pravi nogometni rat na Stanovima. Svjesni smo toga i spremni smo dati sve od sebe kako bismo došli do pobjede. Ni jedna ni druga momčad neće se otvoriti, bit će to prava šahovska borba - smatra Weitzer. D. Bajković

Najčitanije iz rubrike