Regija
PRESLAGIVANJE KADRA

Dalibor Poznić umjesto Gorana Pajnića na čelnom mjestU Belja?
Objavljeno 26. srpnja, 2014.

BELI MANASTIR - Ovih će dana, neslužbeno doznajemo, biti postavljen deveti (post)reintegracijski beljski direktor. Riječ je o Daliboru Pozniću, dosadašnjem izvršnom direktoru poslovnog područja veleprodaje i distribucije u Konzumu. Na čelnom mjestu Belja zamijenit će Gorana Pajnića, koji ovu funkciju obavlja od listopada 2007. godine, do kada je radio kao direktor Beljske kooperacije. Neslužbene informacije kažu kako je riječ o uobičajenom beljskom, odnosno Agrokorovom preslagivanju kadra.

Goran Pajnić je beljski postreintergacijski direktor s najdužim stažem, od gotovo sedam godina. Došao je na mjesto Ivana Škorića, koji je pak zamijenio Dragana Marčinka. Prije njega beljsku je fotelju držao Ivan Vrkić, nasljednik Marijana Molnara. Do tada je na čelu Belja bio Božo Čerkez, koji je preuzeo vruću fotelju u poprilično turbulentnim vremenima, kada su beljski radnici danima prosvjedovali. Tada je direktor Belja bio Drago Tadić, koji je tu funkciju preuzeo od reintegracijskog direktora Balde Matića. Treba spomenuti kako su “ratno” Belje, u progonstvu u Osijeku, vodili Drago Dropulić i Ivan Musa. Poznić je, inače, četvrti “Todorićev” direktor, dakle osoba koja je na čelu tvrtke od kada je Belje preuzeo Agrokor.

Podsjetimo, Belje, tri stoljeća zaštitni znak Baranje, državnim vlasništvom postaje 1919. godine, potpisivanjem Saintgermeinskog ugovora, kojim su sva krunska dobra Habsburgovaca pripala državi u kojoj su se zatekla. Od 1945. godine, kada je rješenjem Ministarstva poljoprivrede osnovano državno dobro Belje, pa do 1991. godine, na čelu dobra i kasnije PIK-a Belje izredalo se 12 direktora. Prvi je bio Đorđe Momčilović, a posljednji Stevan Kišpal. U svibnju 1970. godine određena je prisilna uprava na PIK-u Belje, a prisilinim upraviteljem imenovan je Anton Debrecin. Sporazumo je razriješen dužnosti 1972. godine, kada je generalnim direktorom imenovan Valentin Videmšek. I. Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike