Novosti
INICIJATIVA ZA OSNIVANJE NOVE STRANKE

Čačić: Reformisti neće rušiti Vladu
Objavljeno 18. srpnja, 2014.

Vezani članci

BARANOVIĆ NAPUSTIO HNS

Radimir Čačić dobio zastupnika u Saboru

- Hrvatska više nema snage ni vremena za ideološke sukobe. Ne samo da nam oni ne trebaju nego postaju ozbiljno štetni. Ta polarizacija u biti je samo alibi za nesposobnost. Očito je došlo vrijeme za ljude koji nude rješenja, ne samo na razini programa nego i na razini onoga što su već u životu radili - rekao je Radimir Čačić, utemeljitelj Inicijative za osnivanje Narodne stranke - reformista, na konferenciji za novinare u Osijeku. Izvijestio je kako im se, uz saborskog zastupnika Petra Baranovića iz Šibenika, pridružila i bivša pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner. Prema njegovim riječima, Vlada nedovoljno odgovara očekivanjima građana, ali je reformisti ne namjeravaju rušiti.

- Slavonija je uvijek bila spremna podržati umjerenu centrističku poziciju, ali se ona nije uspjela tu ukorijeniti. Djelomice jest svojevremeno u Osijeku, u formi HSLS-a. Taj građanski nerv i način mišljenja je sigurno prisutan i tu očekujemo snažnu podršku, kao i u cijeloj Slavoniji - kaže Čačić.

Vesna Gantner, koja je u Vladi vodila sektor prehrambene industrije, ističe da je RH daleko od iskorištenja svojih poljoprivrednih potencijala. “Ne koristimo ni 50 posto resursa”, kaže, dodajući kako je BDP u poljoprivredi u pet godina pao za gotovo 22 posto, a pad u 2012./2013. je dramatičan, uz velik broj obitelji s upitnom egzsitencijom. Od nekadašnje izvoznice postali smo država koja ne pokriva ni 50 posto svojih potreba za hranom”, tvrdi. Saborska zastupnica Natalija Martinčević, predsjednica Udruge, rekla je da je Slavonija i Baranja jedno od uporišta buduće stranke, a Zvonimir Bilić, regionalni povjerenik, dodao kako se “mnogima očito sviđa njihova ideologija, a to je sredina, bez lijevog i desnog”.I.Bošnjak

Reformistima se pridružila i bivša pomoćnica ministra poljoprivrede Vesna Gantner

Najčitanije iz rubrike