Sport
“TENJA 2014. UZ OSJEČKO”

Finala pratilo više od tisuću gledatelja
Objavljeno 17. srpnja, 2014.

Pobjedom seniora Auta Brke i veterana Johna Deerea zaključeno je, u samostalnoj Hrvatskoj, sedmo izdanje Malonogometnog turnira “Tenja 2014. uz Osječko”.

Najposjećeniji turnir u ovom dijelu Hrvatske, čije je finalne borbe pratilo više od tisuću gledatelja, ove je godine okupio 28 seniorskih i 17 veteranskih momčadi. Pri čemu se može govoriti o međunarodnom karakteru natjecanja budući da je pobjedniči veteranski sastav dolazio iz Subotice.

U završnoj večeri za konačni plasman odigrano je ukupno pet utakmica jer se u seniorskoj konkurenciji razigravalo za peto mjesto koje donosi tisuću kuna nagrade, a poraženom u tome susretu pripalo je petsto. Toliko je otišlo igračima iz Caffe bara “Porto” koji su uvjerljivo izgubili od 5. rajona pizzerije “Milić”. Treći je bio sastav PZ Ćelije Transport koji je svladao MNK Saponiju te je ponio 5.000 kuna, a četvrtoplasiranom je pripalo 2.500. Glavnu seniorsku nagrada od 20.000 kuna osvojili su malonogometaši Auta Brke koji su u finalu porazili Caffe bar “Vis” rezultatom 3:2. Pobjednik je bio poznat dosta ranije jer je sastav Auta Brke vodio s 3:0, a “visaši” su u samoj završnici postigli dva pogotka i ublažili poraz, a za više nije bilo vremena, tako da su se morali zadovoljiti drugim mjestom i nagradom od 10.000 kuna. U prvom je dijelu prednost Autu Brki donio Mijo Nađ, koju su u nastavku povisiili Andrej Pandurević i Franjo Varga, a poraz zatim učinili snošljivijim Ivica Buljubašić i Goran Dakić. Pobjednička je momčad u svojim redovima imala najboljeg igrača turnira Franju Vargu i vratara Josipa Balića, dok je Josip Mihaljević iz PZ Ćelije Transport bio najbolji strijelac računajući polufinalnu i finalnu večer.

Veterani Johna Deerea do naslova pobjednika i 6.000 kuna došli su boljim izvođenjem “šesteraca” nakon što u predviđenom vremenu igre nije bilo pogodaka u finalnom susretu protiv Skripte. U dodatnom izvođenju penala pogotke su postigli Čedomir Žarković i Dejan Godar, a udarce Antonija Kovača i Marka Ižakovića obranio je vratar Johna Deerea Jašo Beneš te tako zaslužio titulu najboljeg čuvara mreže. Njegov suigrač Čedomir Žarković bio je izabran za najboljeg pojedinca, dok je Mario Jurić iz drugoplasiranog sastava Skripte bio najboolji strijelac u konkurenciji veterana. Skripti je pripalo 3.000, trećem Caffe baru 5 Gravia 1.500, a četvrtoplasiranom NK-u Slavonac 500 kuna. Za pobjedu u susetu za treće mjesto Graviji je trebalo dva puta voditi.

Dražen LEKŠAN
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike