Crna kronika
POŽAR U TVRĐI

Vandali provalili u pečenjarnicu Joze Trovača i zapalili je!?
Objavljeno 18. srpnja, 2014.
Drugi put će u manje od godinu dana prikolica na prisilan remont

OSIJEK - U manje od godinu dana drugi put je izgorjela pokretna pečenjarnica Joze Jakobovića, Osječanima poznatijeg pod nadimkom - Jozo Trovač. Policija je nakon požara privela dva golobrada mladića od 15 i 17 godina. Vandale se sumnjiči da su kamp-kućicu prenamijenjenu u ugostiteljski objekt zapalili jučer oko 4 sata, i potpuno je uništili.

- Zaprimljena je dojava o provali u kamp-prikolicu. Došavši na mjesto događaja, vidjeli smo da gori i pozvali vatrogasce. Unatoč brzoj intervenciji vatrogasaca kamp-prikolica je u cijelosti izgorjela. Očevidom je utvrđeno da je u nju bilo provaljeno, a u blizini su zatečena dva maloljetnika, nad kojima trenutačno traje istraga - doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika PU osječko-baranjske. Devet osječkih profesionalnih vatrogasaca s dva je vozila dojurilo u Tvrđu.

- Dojavu o požaru dobili smo u 4.15, vatra je u prikolici ugašena vodom, a morali smo skidati i izolaciju s unutrašnjosti krova. U požaru je unutrašnjost potpuno izgorjela - doznajemo od Franje Junušića, operativnog dežurnog Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

Vlasnik pokretnog ugoobjekta Jozo Jakobović nije radio, s obzirom n to da je na godišnjem odmoru.

- Sin me probudio i rekao da su mi provalili u prikolicu i zapalili je. Bila je parkirana kod Bastiona - kaže Jakobović, kojem je sin rekao da su podmetači požara privedeni u policiju, kaže 62-godišnji Jakobović. Vatra je uništila i kompletan inventar u prikolici. Drugi put će u manje od godinu dana prikolica na prisilan remont.

- Prvo je moramo odvesti majstoru da vidimo u kakvom je točno stanju, a poslije ćemo vidjeti što ćemo - kazao nam je Jozo Trovač, koji se tek uspio oporaviti od prošlog požara, koji je njegovu prikolicu poharao u listopadu prošle godine.

Sandra LACIĆ
U LISTOPADU OPEKAO RUKU

U požaru u listopadu Jakoboviću je opečena ruka, a liječniku je otišao tek nakon vatrogasne intervencije i policijskog očevida. Jozo Trovač nahranio je brojne generacije mladih Osječana i njihovih gostiju, koji Tvrđu pohode u noćnim satima u potrazi za dobrim provodom. Kad pred jutro ogladne, Jozo je uvijek tu da im napravi vrući hamburger. Kako je i sam rekao, voli svoj posao i nije mu teško noćima stajati i biti među mladima, kojima, mahom, poznaje i roditelje. Kod njega hamburgere kupuju i policajci koji se u Tvrđi nalaze kako bi razuzdanu mladež u kasnim noćnim satima koliko-toliko držali pod kontrolom.

GORJELA I SKULPTURA

Ovo je drugi noćni požar u Tvrđi u manje od pet dana. Proteklog vikenda slamnata skulptura, napravljena tijekom Land art festivala “Slama”, bila je također metom vandala. U nedjelju u 6.15 vatrogasci su dobili dojavu da u Kuhačevoj ulici u Tvrđi gori slamnata skulptura žirafe. Došli su za nepune tri minute, no vatra je učinila svoje, pa su od žirafe ostale samo noge. Policija traga za, po svemu sudeći, pijanim piromanima.

Najčitanije iz rubrike