Novosti
NEZAVISNI SABORSKI ZASTUPNICI OD VLADE TRAŽE PROMJENE:

Hitno mijenjajte izborno zakonodavstvo
Objavljeno 10. srpnja, 2014.

Vezani članci

IZMJENE IZBORNOG ZAKONODAVSTVA

Za veću odgovornost političara

Nezavisni saborski zastupnici Damir Kajin, Josip Kregar i Ivan Grubišić zatražili su od Vlade da hitno krene u izmjenu izbornog zakonodavstva.

- Loš izborni sustav je krajnji uzrok stagnacije i ekonomske krize u kojoj se Hrvatska nalazi. U ovo nas je politika dovela i nije u stanju iz ovoga nas izvesti. Zbog toga su nužne korjenite, a ne kozmetičke političke i demokratske promjene - rekao je Kregar na konferenciji za novinare i ocijenio kako se ne smije dopustiti da se i naredni parlamentarni izbori provedu po istom sustavu.

Ako Vlada ne prihvati njihov zahtjev pokrenut će, najavio je Grubišić, referendum o novom izbornom sustavu.

Trojica nezavisnih zastupnika podržavaju sve inicijative koje vode ka promjeni izbornog sustava, od preferencijalnog glasanja na parlamentarnim izborima do zabrane istodobnog obnašanja dužnosti zastupnika i čelnika jedinica lokalne i područne samouprave.

- Apsurdno je da u ovoj zemlji možete birati svog gradonačelnika, načelnika općine, župana ili predsjednika države, a da ne možete u parlament neposredno birati one koji bi trebali biti najbliže građanima - rekao je Kajin.(D.Pav.)

Možda ste propustili...

ODRŽANA SKUPŠTINA HTZ-A

Još jedna dobra turistička godina

MILANOVIĆ ĆE SABOR NAJVJEROJATNIJE SAZVATI PRED KRAJ ROKA OD 20 DANA:

Tko dokaže većinu, dobiva mandat

Najčitanije iz rubrike