Novosti
PRIVREMENI REZULTATI

Konačni rezultati mature znat će se tek 14. srpnja
Objavljeno 7. srpnja, 2014.

Vezani članci

MATURA ZA UČENIKE IZ ŽUPANJSKE POSAVINE

Tko nije spreman, na ispite može i na jesen

Jučer, točno u 14 sati objavljeni su rezultati ispita državne mature, provedenih u ljetnom roku u ovoj školskoj godini 2013./2014. Ipak, riječ je o privremenim rezultatima, koji neće biti prezentirani javnosti, nakon kojih slijedi rok za prigovore, dok će se konačni rezultati znati 14. srpnja.

- Maturantima i svim ostalim pristupnicima na njihovim će stranicama na poveznici Moji rezultati biti objavljeni svi ispitni materijali te uspjeh koji su postigli na ispitima kojima su pristupili. Rok za prigovore na rezultate ispita traje 48 sati od objave, dakle od 7. srpnja u 14 sati do 9. srpnja u 14 sati - kažu u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).

Učenici četvrtih razreda srednjih škola u RH prigovor podnose pisanim putem školskom ispitnom povjerenstvu, koje donosi mišljenje o opravdanosti prigovora i prosljeđuje ga u NCVVO. Svi ostali pristupnici prigovore upisuju osobno na svojim stranicama, na poveznici Moji prigovori. Konačna objava rezultata ispita državne mature bit će 14. srpnja.

Osim toga, ovaj tjedan važan je i za sve učenike koji se upisuju u prvi razred srednje škole. Naime, danas, 8. srpnja, zadnji je dan kada se osmaši mogu prijaviti i brisati obrazovne programe, kao i promijeniti poredak na listi prioriteta. Danas u 12 sati zaključavaju se liste prioriteta te započinje ispis prijavnica.

Redovni učenik prijavnicu će preuzeti kod svog razrednika u osnovnoj školi (kome će je, potpisanu, i dostaviti najkasnije do 10. srpnja), a ostali kandidati moći će je ispisati sa svog sučelja te poslati skeniranu Središnjem prijavnom uredu. Objava konačnih ljestvica poretka bit će 11. srpnja. V.Latinović