Novosti
MATURA ZA UČENIKE IZ ŽUPANJSKE POSAVINE

Tko nije spreman, na ispite može i na jesen
Objavljeno 10. lipnja, 2014.

Polaganje državne mature za ukupno 250 maturanata iz tri županjske srednje škole počelo je u ponedjeljak, 2. lipnja, pisanjem eseja. Od 9. do 18. lipnja nadoknadit će preskočeno u prethodna dva tjedna, za koliko im je zbog poplava matura odgođena u dogovoru s Ministarstvom. Od redovitih predmeta prolongirani su matematika i engleski jezik te izborni predmeti.

Testove iz psihologije jučer je pisalo 17 maturanata. Ravnatelj Gimnazije, prof. Milidrag Marković, zadovoljan je dosadašnjim tijekom mature.

- Radeći na obrani nasipa učenici su ispucali psihofizičke napetosti i nikome od njih nije trebala pomoć u tom smislu - ističe Marković.

Učenicima koji smatraju da nisu spremni sugerirano je da državnu maturu polažu na jesen. Bit će im omogućen upis na željeni fakultet ako ostvare najmanje onoliko bodova koliko ima najniže rangirani student na listi primljenih.

Koordinator u Obrtničko-inustrijskoj školi, prof. Marko Galović, ističe da sve protječe u najboljem redu i uvjeren je da će većina maturanata upisati željene fakultete. U Tehničkoj školi, doznajemo od ravnateljice, prof. Luce Dandić, ispitima su pristupila 44 maturanta. Svi su pohvalili Ministarstvo obrazovanja i Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje jer su pokazali puno razumijevanja i maturantima županjskih srednjih škola maksimalno izišli u susret.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU

Pad cijena u proizvodnji

POLICIJA I DALJE ISTRAŽUJE TKO JE NAPUSTIO NOVOROĐENČE

Dječačić pronađen u kanti za otpad postao je miljenik odjela