Crna kronika
KOD STARIH PERKOVACA

U polju šećerne repe prevrnuo se kamion pun piva
Objavljeno 2. srpnja, 2014.
Vlasnik polja kaže da je imao elementarnu nepogodu - alkohol u polju

VRPOLJE - Na cesti između Vrpolja i Velike Kopanice u ponedjeljak navečer dogodila se prometna nesreća u kojoj je 'nastradalo' približno 1.000 gajbi Ožujskog piva. Do ove nesvakidašnje nesreće došlo je kada se kamion s prikolicom punom piva prevrnuo na bok u polju šećerne repe. Sreća u nesreći je što je vozač prošao bez ozljeda, ali šteta za okorjele pivopije zasigurno je - neprocjenjiva.

Kamion se prevrnuo u polju Josipa Zmaića iz Starih Perkovaca.

- Policija me je nazvala i obavijestila što se dogodilo. Za sada ne znam kakva će šteta biti na polju, jer ćemo tek s vremenom vidjeti kako će zemlja reagirati na pivo. Najvažnije je sada što je vozač dobro - kazao nam je Zmaić kroz šalu, dodajući da je imao elementarnu nepogodu - alkohol u polju. Sa Zmaićem smo se čuli jučer oko 13 sati kada je s članovima Udruge “Betlehem” iz Starih Perkovaca, pomagao da se kamion izvuče iz polja. Što se točno dogodilo i kako je došlo do slijetanja kamiona punog boca piva s kolnika, utvrdit će policija očevidom.

U veljači 2011. godine Osječko pivo natopilo je cestu i kanale u Petrijevcima. Gotovo 550 gajbi piva ispalo je iz kamiona Osječke pivovare u Ulici Republike, u Petrijevcima. Boce i gajbe rasule su se duž ceste nekoliko desetaka metara, a pivo je teklo u potocima. Pri padu punih boca s kamiona oštećen je automobil Renault Laguna koji je bio parkiran u blizini.

Sandra LACIĆ
PAN PIVO ZAVRŠILO U KANALU

Slična nesreća dogodila se u lipnju 2010. godine, u Mikleušu, nedaleko od Slatine. Tada je trećina od 24 tone Pan piva koje se nalazilo u tegljaču, registracija susjedne Bosne i Hercegovine, završilo u kanalu ispred dvije kuće. Četrdesetogodišnji vozač tegljača prevozio je pivo iz Koprivnice, a krajnja destinacija bila je Vitez, u Bosni i Hercegovini.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike