Novosti
GRADONAČELNIK ZAGREBA SASTAO SE S VRKIĆEM

Milan Bandić donirao Osijeku tri autobusa
Objavljeno 19. lipnja, 2014.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić primio je jučer u radni posjet zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Oba su gradonačelnika na sastanak dovela svoje suradnike, koji su razgovarali o projektima i suradnji Osijeka i Zagreba. Gosti nisu stigli u Osijek praznih ruku, donirali su Osječanima tri autobusa, na čemu im je zahvalio gradonačelnik Vrkić. Također, na konferenciji za novinare, održanoj nakon sastanka, rečeno je da će zagrebački partneri pomoći Osječanima u nastavku gradnje tramvajske pruge.

- Veseli me suradnja Zagreba i Osijeka. Zato ćemo zajedno raditi na projektima za dobrobit Osijeka, Zagreba i cijele Hrvatske. U tom smislu timovi naših suradnika razmjenjuju iskustva. Želim da Osječani bolje žive i da Vlada više pomogne Slavoniji. Mi u Zagrebu ne možemo biti sretni ako nema strategije ravnomjernog razvoja Hrvatske – rekao je Bandić.

Prije dolaska u Osijek, gradonačelnik Bandić obišao je poplavljena područja u Slavoniji, a na konferenciji za novinare u Osijeku najavio je da će svoj djeci koja žive u općinama zahvaćenim poplavama nabaviti besplatne udžbenike za iduću školsku godinu.

Prilikom posjeta uručio je donaciju najpotrebnijih kućanskih aparata. Poručio je kako je Zagreb uvijek bio s onima koji su ugroženi i da je to samo mala gesta zahvale za sve ono što je Slavonija pretrpjela u Domovinskom ratu.

- Slavonci su ponosni ljudi i Zagreb i ostala Hrvatska treba biti s njima kada su ugroženi - rekao je Bandić. Ustvrdio je kako bi nam svima bilo bolje kada bi bilo više ovakvog zajedništva.

- Kamo sreće da smo 30 posto zajedno u Hrvatskoj u mirnodopsko vrijeme i kada stvari funkcioniraju kao što smo zajedno nažalost samo kada je frka. Kada nas pogodi nedaća, onda smo složni, čim nas krene, raziđemo se kao djeca. Daj Bože da nam to bude pouka", rekao je Bandić.V.Latinović/M.Lešić Omerović

Bandić najavio političke planove za budućnost?

Na novinarsko pitanje planira li koalirati s Radimirom Čačićem, Bandić je odgovorio da je još prerano za to. Ipak, dao je naslutiti da želi nešto više: “Zašto gradonačelnik Zagreba sutra ne bi bio gradonačelnik Hrvatske. Spreman sam napraviti europsku Hrvatsku, po modelu grada Zagreba, suvremenog europskog grada”, izjavio je.

Možda ste propustili...