Sport
U VINKOVCIMA BEZ POBJEDNIKA

Cibalia dvaput sustizala Slavenovu prednost
Objavljeno 25. svibnja, 2014.

Prvi susret kvalifikacija za Prvu ligu završen je bez pobjednika, što više odgovara momčadi Slaven Belupa, koja je dva puta u prvom susretu u Vinkovcima imala prednost.

Dugo se već nije na ulazu u stadion Cibalije vidio velik broj automobila, ali isto tako ni kolona gledatelja koji su čekali u redu kako bi kupili ulaznicu za kvalifikacijsku utakmicu između Cibalije i Slaven Belupa. Na tribinama se okupilo, prema procjeni, 4.000 gledatelja.

Ozobić utišao gledatelje

Trener Cibalije Stanko Mršić izveo je nešto izmijenjeni sastav u odnosu na onaj koji je najavljivao prije utakmice. U zadnjem redu svoje mjesto je zauzeo Zgrablić, tako da je Milardovića mogao prebaciti u vezni red gdje može više pridonijeti igri. No, na veliku žalost gledatelja to mu nije upalilo jer su gosti već u 14. minuti došli u vodstvo. Sa sredine terena gosti su izveli slobodan udarac, lopta je došla do Purića na desnom boku, koji odlično poslužuje Ozobića, a on, dosta iskosa, gotovo plasiranim udarcem uz pomoć stative dovodi svoju momčad u vodstvo. Šok na početku utakmice. Mršić s aut-crte pokušava aktivirati svoje igrače, kako ne bi pali u igri, što mu uspijeva, ali osim što su izveli mnogo dobrih akcija, nisu u prvih 45 minuta izjednačili. Pokušaji Bartolovića, Muženjaka, Ottochiana, Mazalovića i Puljića ili su završavali pokraj gola ili u rukama vrlo dobrog vratara Picaka. Koprivničani su očito dobro proučili igru Cibalije i postavili igru s vrlo dobrim obrambenim redom, a naprijed s brzim Ozobićem Purićem i Rakom, koji su stvarali pomutnju u zadnjem redu Cibalije.

Fuštar pogodio vlastitu mrežu

Cibalia je odlično ušla u drugo poluvrijeme, već u drugoj minuti nastavka Puljić je malo kratak glavom u odličnoj prilici. Udarne igle Koprivničana Rak i Ozobić napravili su dar-mar u obrani Vinkovčana, ali je Rak na kraju bio neprecizan. Vinkovčani su odlučili izjednačiti, napadi se redaju, a u 53. minuti gosti panično izbacuju loptu izvan terena. Bartolović je odlično nabacio na prvu vratnicu gdje Puljić spremno dočekuje i glavom prosljeđuje loptu u suprotni kut gola. Erupcija oduševljenja na tribinama. U eri dominacije Cibalije Belupo je ponovo poveo. Mazalović pravi prekršaj na 20-ak metara, a iz slobodnog udarca Ozobić gađa same rašlje. Cibalia je tada bila jako daleko, sve dalje od Prve lige. Samo tri minute kasnije Bartolović s korner-crte šalje loptu po zemlji u peterac, a Fuštar neoprezno šalje loptu u svoju mrežu. Do kraja susreta Cibalia je pokušavala svim silama doći bar do pobjede, ali ne uspijeva u tome, pa su Koprivničani stekli golemu prednost prije uzvratnog susreta.

Antun GRGIĆ

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Vrijeme sunčano. Teren vrlo dobar. Gledatelja: 4000. Sudac: Ivan Bebek 7 (Rijeka). Strijelci: 0:1 Ozobić (14), 1:1 Puljić (53), 1:2 Ozobić (74), 2:2 Fuštar (77.ag) Žuti kartoni: Puljić, Pavličić (Cibalia), Filipović, (Slaven Belupo). CrveniH kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: FILIP OZOBIĆ (SLAVEN BELUPO)

CIBALIA

2 (0)

Filipović 6.5, Conjar 6.5, Zgrablić 7, Perković 6 (od 68. Pavličić 6.5), Čuljak 6, Mazalović 6, Milardović 6.5, Muženjak 6.5, Puljić 7, Ottochian 6.5 (od 90. Tokić-), Bartolović 7.5 (od 89. Kujundžija-).

SLAVEN BELUPO

2 (1)

Picak 6.5, Purić 7, Fuštar 5.5, Da Silva 7.5, Melnjak 6, Rak 7.5 (od 62. Matoš 6.5), Ćanađija 6.5, Brlek 6.5, Delić 6 (od 46. Filipović 6), Glavina 7 (od 90. Novinić-), Ozobić 8.

Najčitanije iz rubrike