Regija
OCJENJIVANJE VINA PODUNAVLJA I SLAVONIJE

Traminac Iločkih podruma šampion
Objavljeno 8. svibnja, 2014.

ILOK – Traminac izborna berba bobica 2011. – vino hrvatskog najnagrađivanijeg podruma - Iločkih podruma d.d., osvojilo je titulu šampiona 9. ocjenjivanja vina Podunavlja i Slavonije, održanog u Iloku. U Kuriji Brnjaković u staroj gradskoj jezgri bit će večeras i službena dodjela priznanja, uz izložbu i degustaciju vina.

Ocjenjivačka komisija u kojoj su bili vrsni enolozi, na čelu sa Verom Zima, nije imala nimalo lak zadatak. Jer, ove godine stigla su im čak 93 vina iz 32 vinarije iz devet vinogorja – erdutskog, baranjskog, kutjevačkog, orahovačkog, feričanačkog, đakovačkog, iločko-srijemskog vinogorja i jedan uzorak vina iz bjelovarskog kraja.

Zlatna, srebrna i brončana priznanja za kvalitetu dodjeljuju se prema broju bodova, a pri ocjenjivanju stavljen je naglasak i na samo pakiranje proizvoda, odnosno dizajn etikete i boce za što će se uručiti posebna priznanja TZ-a. Večeras se tako očekuje svečana dodjela dvije Velike zlatne plakete, 36 zlatnih i 39 srebrnih te 14 brončanih plaketa. (S.B.)

Možda ste propustili...

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

Najčitanije iz rubrike