Regija
BIKERSKO SRCE ZA VUKOVARSKU HRABROST

Uz Dan grada bajkeri u cjelodnevnoj akciji u Vukovaru
Objavljeno 5. svibnja, 2014.

VUKOVAR – U Vukovaru bajkeri su bili izuzetno aktivni protekloga vikenda – bilo je tu humanitaraca koji su stigli iz Dubrovnika, edukacije o sigurnoj vožnji motociklista u prometu, defilea gradskim ulicama….

Bajkeri humanitarci iz Dubrovnika došli su 6. put u akciji nazvanoj “Vožnja za Vukovar – bikersko srce za vukovarsku hrabrost” pa su dvije vrijedne donacije uručene udruzi Vukovarski leptirići i Školi za djecu s posebnim potrebama OŠ “Josip Matoš”. Zanimljiv je bio i program sigurne vožnje motociklista provedene u suradnji s PU vukovarsko-srijemskom, Crvenim križem Vukovar i HAK-om, uz zorno prikazivanje sigurne vožnje, pružanja pomoći 'unesrećenim' motociklistima i slično. U natjecateljskom dijelu najbolji su vozači nagrađeni, a svi su motociklisti dobili i praktičan dar za održavanje motoopreme.

Kako je istaknuo predsjednik Motokluba Golubica Vukovar Nenad Barinić, cjelokupni program bio je dijelom protokola obilježavanja Dana grada Vukovara, ali i znak solidarnosti i potpore svim drugim motociklistima koji su 3. svibnja vozili Karavanu za život u Zagrebu kako bi proširili svijest sudionika u prometu o velikom broju smrtno stradalih motociklista. Kako su naveli, u posljednjih deset godina u prometnim nesrećama u Hrvatskoj na cestama je život izgubilo više od 100 motociklista i mopedista.

Vukovarskim motoklubovima u svim aktivnostima pridružili su se i oni iz brojnih drugih mjesta – Livna, Brčkog, Osijeka, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Slakovaca…. U defileu ulicama Vukovara prošlo je stotinjak motocikla. S. Butigan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike