Osijek
DONACIJU ĆE ZATRAŽITI OD MUP-A

HDZ predlaže postavljanje nadzornih kamera na osječkim prometnicama
Objavljeno 30. travnja, 2014.

Četiri poginule osobe i više od 400 prometnih nesreća od početka rujna 2013. do 15. travnja ove godine dovoljan su  razlog da se u Osijeku mora nešto učiniti. Upozorio je na to  Milan Opačak, vijećnik HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Osijeka i politički tajnik osječkog ogranka te stranke na  konferenciji za novinare pod nazivom “Osječke ceste tra gedija - stop stradavanju na gradskim ulicama”, simbolično  upriličenoj ove srijede na raskrižju Kapucinske i Radićeve ulice, mjestu gdje je prije tri tjedna došlo do lančanog sudara i velikog broja ozlijeđenih osoba. Opačak je, naime, od  MUP-a zatražio statističke podatke o broju prometnih  nesreća,a ta stranka potom je upozorila da je nužno preventivno djelovati. 
- Na sljedećoj sjednici GV-a predložit ću osnivanje Savjeta za  prometnu sigurnost koji bi obuhvaćao sudske vještake iz  prometa, udruge invalida stradalih u prometu, ali i policiju, predstavnike Grada i hitnih službi. Zadatak Savjeta bio bi  pronalazak najboljeg rješenja za smanjenje broja prometnih nesreća, ali i analiza tzv. crnih točaka u gradu, najavio je  Opačak i dodao da će ovih dana HDZ poslati zahtjev  Ministarstvu unutarnjih poslova za donaciju desetak na dzornih kamera na kritičnim točkama. Opačak je, naime, od MUP-a također zatražio popis kritičnih mjesta i dobio odgovor da ih je u gradu desetak. Na ta mjesta bi se, predlaže, trebale postaviti nadzorne kamere, uz sufinanciranje priključka i dovoda električne energije od strane Grada.
- Analize pokazuju da su nakon postavljanja kamera prometne nesreće smanjene za oko 85 posto i stoga smatramo da su kamere nužne, poručio je Opačak.M.Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike