Novosti
ZAMJENIK MINISTRA FINANCIJA O KRIZI:

Lalovac: Izgubljen jedan proračun i 100 tisuća radnih mjesta
Objavljeno 28. travnja, 2014.

ZAGREB - “Hrvatska je u krizi izgubila više od 100 tisuća radnih mjesta i gotovo cijeli jedan proračun”, rekao je u emisiji Hrvatskog radija "Poslovni tjedan" zamjenik ministra financija Boris Lalovac.

- Nakon šest godina krize, Hrvatska narodna banka i poslovne banke napokon trebaju zajedno s građevinarima riješiti gordijski čvor od 40-ak tisuća neprodanih nekretnina. Nekretninski balon u Hrvatskoj danas čini gotovo 90 milijardi duga ili čak polovinu ukupnoga duga države. To je uzrok, ali i rješenje krize - rekao je zamjenik ministra i potvrdio da će se u sklopu Vladinih mjera štednje uvesti porez na kamate na štednju, te da će porezna olakšica iznositi do 12 tisuća kuna. “Koju god mjeru pokušate uvesti, bit će nezadovoljnih. To je sasvim jasno, zato što predugo kriza traje, ljudi su nervozni, nemaju posla, depresija je u cjelokupnom društvu i kod poduzetnika i kod potrošača. Kad počnemo provoditi bilo koju mjeru, počinju pritisci i to se analizira i zaustavlja”, zaključio je.

- Mi o ZOR-u govorimo godinu i nešto, a za to smo vrijeme mogli imati bar malo promijenjeno tržište rada, što bi sigurno pomoglo i poslodavcima i državi da imamo više radnih mjesta i novca u državnom proračunu. A vidimo da svima nedostaju sredstva - dodao je Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.(E.S.)

BORIS LALOVAC

zamjenik ministra financija

Uvest ćemo porez na kamate na štednju, a porezna olakšica iznosit će do 12 tisuća kuna

Možda ste propustili...

ODJECI ATENTATA NA SLOVAČKOG PREMIJERA

Macan: Govor mržnje može izazvati ekstremnu reakciju

SABORSKI ZASTUPNIK TALIJANSKE NACIONALNE MANJINE

Radin vjeruje u Plenkovića