Regija
ZATVOREN SVIJET BAJKI

Gita i Hlapić vratili slatki ključ Slavonskog Broda
Objavljeno 11. travnja, 2014.

SLAVONSKI BROD - Brodska čarolija završava i nakon sedam dana iz Svijeta bajki, posvećenih 140. godišnjici rođenja znamenite sugrađanke Ivane Brlić Mažuranić, grad se ponovo vraća u stvarnost. Gita i Hlapić jučer su dogradonačelniku Hrvoju Andriću vratili slatki ključ grada, a on im je zahvalio što su proteklih tjedan dana u Brod unijeli pregršt veselja, čarolije.

Desetak tisuća mališana iz Broda te okolnih mjesta i Celja bili su akteri ili promatrači brojnih događanja. Najviše ih je pogledalo izvrsnu glazbeno-scensku čaroliju Regoč. Nizale su se zanimljivosti u Zajednici tehničke kulture, Muzeju brodskog Posavlja, Galeriji umjetnina, Galeriji Goll, brodskim vrtićima. Ovogodišnja novost je Ivanomania - programi koji povezuju tradiciju s novim tehnologijama kroz ideje mladih u udrugama Brlićevac i Lima... Bilo je mnogo druženja, pričanja Ivaninih bajki, kako na Korzu tako i u Brlićevcu - mjestu gdje ih je Ivana pisala. Najljepša slika grada posljednjih dana bile su skupine vesele, nasmijane djece.

Unatoč vraćanju ključa, programi Svijeta bajki nastavljaju se danas i sutra druženjem s Ivaninim potomcima u cafe-baru Mojster te biciklijadom od Mojstera do Poloja “U potrazi za Hlapićem”, a sutra (nedjelja) slijedi nekoliko sati planinarenja - od planinarskog doma “Đuro Pilar” stazom nazvanom “Od Ivane do Tadije”. M. Radošević

Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike