Osijek
PRVENSTVO U SUPERMOTO I SKUTER DISCIPLINAMA

Vikend u Osijeku prepun adrenalinskih atrakcija
Objavljeno 9. travnja, 2014.

Sportska udruga Motosport Osijek, uz podršku Grada Osijeka i Osječko–baranjske županije te poduzeća i institucija, organizira 3. Veliku nagradu Osijeka u sklopu Prvenstva Hrvatske u supermoto i skuter disciplinama. Sve je počelo 2012. godine, kada je udruga Motosport Osijek počela s organizacijom utrka te smo 2012. godine bili svjedoci tri utrke Prvenstva Hrvatske, i to u motocross, supermoto i skuter disciplini, a 2013. godine Prvenstva Hrvatske u supermoto i skuter disciplinama te Alpe adria prvenstvo u supermoto utrkama.

- Sva su natjecanja prošla u izvrsnoj organizaciji te su publika i natjecatelji bili iznimno zadovoljni načinom pripreme staze i samog događaja. U ovoj godini Motosport Osijek također planira organizirati četiri utrke prvenstva Hrvatske, i to: PH supermoto i skuteri te PH supercross i quadcross - kaže Dražen Martinušić, tajnik udruge Motosport Osijek.

Utrke su u Osijeku na rasporedu već ovog vikenda (12. i 13. travnja), u Sportskoj zračnoj luci Osijek – Čepin. Ovime se otvara sezona, odnosno Prvenstvo Hrvatske u supermoto i skuter disciplinama, a organizatori očekuju dolazak 50-ak vozača iz cijele Hrvatske te nekoliko vozača iz inozemstva.

- Supermoto disciplina je jedina motociklistička disciplina koja se vozi kombinirano po asfaltu i zemljanom dijelu staze na kojem se nalaze razne prepreke i skokovi, slični kao u motocross disciplini, što je čini iznimno atraktivnom za gledatelje zbog mnogo padova i obilaženja. Udruzi Motosport Osijek cilj je u idućim godinama dovesti u Osijek kremu svjetskih i europskih vozača motocikala. Temelj za ovu tvrdnju je činjenica da je Motosport Osijek partner na projektu “Adrenalinski park”, što podrazumijeva gradnju asfaltne trkaće višenamjenske staze dužine 4,5 km, sa svim pripadajućim infrastrukturnim objektima, koja će udovoljavati uvjetima za organizaciju svjetskih i europskih natjecanja u motociklizmu, ali i u automobilizmu, kaže Martinušić.

U kratkim pauzama između utrka publiku će zabavljati freestyle stunt vozači koji će svojim ekshibicijama dodatno začiniti događaj, te atraktivne dame koje će u oskudnoj odjeći oprati blatne quadove, dakle “sexy quad wash”. I. Sekol

Dnevne utrke i noćni tulum

Slobodni treninzi počinju oko 13 sati u subotu i trajat će do 18 sati, kada počinje lagani uvod u zabavni program. Od 20 sati počinje party na kojemu će nastupiti poznati osječki DJ-evi, završetak zabavnog programa planiran je za oko 3 sata ujutro, kako bi se vozači mogli naspavati i odmoriti za nedjeljnu utrku. Sportski program u nedjelju kreće u rano ujutro, prvo će vozači imati jedan neslužbeni trening, nakon kojega kreću kvalifikacije za startna mjesta za sve discipline s početkom oko 10 sati. Po završetku službenih kvalifikacija kreće se s utrkama ,što je predviđeno za oko 13 sati. Utrke bi po planu trajale do 18 sati, nakon čega slijedi dodjela pehara i službeno zatvaranje događaja. Ulaznica stoji 20 kuna, a vrijedi za oba dana manifestacije.

Možda ste propustili...

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

Najčitanije iz rubrike