Novosti
TEŠKO PODNIJELA PRITVOR

Marina Lovrić Merzel ne može na slobodu dok ne podnese ostavku?
Objavljeno 4. travnja, 2014.

ZAGREB - Razgovarali smo jutros, bilo je suza, tako je odvjetnik Marine Lovrić Merzel Berislav Živković opisao jučerašnji jednosatni susret sa svojom branjenicom. "Dosta smo racionalno danas razgovarali, ali ne mogu reći da nije bilo suza, mislim s njezine strane, nije ni ona od kamena i teško to doživljava sve skupa", rekao je Živković.

Na pitanje razmišlja li Lovrić Merzel o ostavci na mjesto županice, odvjetnik je rekao da je u ovom trenutku previše potresena događajima koji su uslijedili od uhićenja do danas te da zato o ostavci ne razmišlja, a nije ni informirana o tome što o svemu kažu njezini stranački kolege i šef stranke Zoran Milanović.

"Nije ona odsjela u hotelu pa sada razmišlja što ću, kako ću. To su bili sve događaji jedan za drugim u novoj atmosferi i okolini. Neispavana je, kao da je ona ležala na plaži i razmišljala da li da dam ostavku ili da ne dam", rekao je Živković.

Ipak, kaže, ostanak na funkciji ili ne pitanje je koje će uskoro morati rješavati jer joj je pritvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela. "Da su sutra svi svjedoci ispitani, ona bi ostala u istražnom zatvoru jer je ostala točka 3., tzv. opasnost od ponavljanja kaznenog djela. Dok je god ona županica, formalno-pravno ne može izići na slobodu, taj problem ćemo mi morati početi rješavati, ali iskreno rečeno, mislim, treba malo vremena da ona k sebi dođe", rekao je odvjetnik. Žalbu na odluku o određivanju pritvora još nije podnio, a to će učiniti nakon što primi rješenje o određivanju pritvora.(MS)

Možda ste propustili...