Osijek
NA WEBU STANSTEDA UMJESTO OSIJEKA ZADRA

Pogrešna fotografija:
Putnici iz Londona mogli
bi u Osijeku tražiti - more!?
Objavljeno 4. travnja, 2014.
Ostale informacije - među kojima je i kratak opis Osijeka kao grada na rijeci - točno su iznesene

Kada danas (petak), nekoliko minuta uoči podneva i slijetanja na pistu Zračne luke Osijek, prvi zrakoplov irske niskotarifne kompanije Ryanair na novoj putničkoj liniji Osijek - London stigne iznad najvećeg slavonskog grada, dio od otprilike 160 putnika (koliko ih je do jučer rezerviralo kartu za taj let) mogao bi ostati iznenađen panoramom jer nigdje u okolici neće vidjeti - Jadransko more.

Naime, na službenoj internetskoj stranici londonske zračne luke Stansted, s kojom je uspostavljena ova linija, kada se nakon opcija "Flight info" (informacije o letu) i "Destinations and airlines" (odredišta i zračne linije) klikne na Osijek, otvara se fotografija lijepog gradića sa starom gradskom jezgrom i ponegdje visokim zgradama, ali – koji nije Osijek! Oko njega lijepo se vidi more, a u daljini brda, što bi teško mogla biti slavonska metropola, ako to eventualno nije (davno presušeno) Panonsko more, a brda baranjska Banska kosa. Naime, na fotografiji se nalazi Zadar, što je očita pogreška nadležnih u londonskoj zračnoj luci ili onih zaduženih za održavanje internetske stranice.

“Zadar, kažete? Nisam vidio tu fotografiju. Pogreška je sigurno nenamjerna, a to se vjerojatno dogodilo jer tvrtka Ryanair i ta zračna luka imaju i liniju sa Zadrom pa su pomiješali fotografije. Žao nam je što se to dogodilo jer ne želimo da itko od dolaznih putnika, osobito stranaca, bude dezinformiran. Reagirat ćemo, a naglašavam kako će upravo ova nova međunarodna linija značajno pridonijeti boljoj informiranosti o Osijeku, njegovim karakteristikama i izgledu”, kazao je Domagoj Marinić, direktor ZL Osijek.

Pritom valja istaknuti kako su ostale iznesene informacije o Osijeku – njegov smještaj, vremenska zona, valuta, karta kako do njega doći, vremenska prognoza za idućih tjedan dana, kratak opis (kao grada na rijeci!) - točne, tako da treba izmijeniti samo fotografiju. S tim se slaže i Saša Uranjek, direktor Turističke zajednice grada Osijeka. “Naravno da je ovo poprilična pogreška, iako sigurno nenamjerna, jer Osijek, bar na fotografiji, neupućenima prikazuje u krivom svjetlu. Zato ćemo se žurno obratiti zračnoj luci Stansted i uredu Hrvatske turističke zajednice u Londonu da što prije stave pravu sliku. Iskoristit ćemo priliku pa ćemo im poslati nekoliko lijepih fotografija Osijeka”, najavio je Uranjek.

Tomislav LEVAK
LET ZA LONDON POPUNIO LINIJU ZAGREB - OSIJEK

Direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić zadovoljno nas je izvijestio kako će prvi put nakon što je 30. rujna tvrtka Trade Air uspostavila taj zračni most, aviolinija Zagreb - Osijek biti popunjena do posljednjeg mjesta. “Obaviješteni smo da su za let Zagreb - Osijek, koji će u ponedjeljak, 7. travnja, u 16.30 sati stići u ZL Osijek, prodane karte za svih 30 raspoloživih mjesta. Razlog su, naravno, letovi za London, odnosno linija koja iz Osijeka za britansku prijestolnicu ide istoga dana u 18 sati. Dakle, događa se ono što smo i očekivali – da otvaranje novih linija stimulira popunjenost već postojećih. Vjerujem da će se taj trend i nastaviti”, kazao je Marinić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike