Crna kronika
NASILJE U ZATVORU

U osječkom zatvoru seksualno
zlostavljali zatvorenika u ćeliji?!
Objavljeno 27. ožujka, 2014.
Uhićeni su muškarci u dobi od 39, 22 i 21 godine, dok su dvojica već u zatvoru

OSIJEK - Zbog seksualnog zlostavljanja zatvorenika prekjučer su u istražnom zatvoru završila trojica muškaraca u dobi od 39, 22 i 21 godine. Trojac je uhićen pod sumnjom da su zajedno s još dva zatvorenika prošle godine između 6. studenog i 9. prosinca u jednoj od ćelija osječkog zatvora seksualno zlostavljali jednog zatvorenika. Kako neslužbeno doznajemo, petorka je tjerala žrtvu da ih oralno zadovoljava, a u analni su mu otvor gurali razne predmete. Zlostavljači su u međuvremenu izašli iz zatvora, kao i žrtva koja se sada nalazi na slobodi.

Istražitelje je o ovom gnjusnom slučaju obavijestio upravitelj zatvora. Oštećeni je podnio kaznenu prijavu protiv zlostavljača i pokrenut je postupak. Nakon provedene istrage istražitelji su utvrdili da priča žrtve doista “drži vodu”.

Dvojica koja prekjučer nisu uhićena već se nalaze u istražnom zatvoru zbog različitih kaznenih djela, a uhićena trojka dobrano je poznata policiji otprije.

Uhićeni 39-godišnjak do sada je na dva županijska suda, osječkom i zagrebačkom, pravomoćno osuđivan na ukupno deset godina zatvora koje je izdržao, a do sada je već 37 puta kazneno prijavljivan.

Uhićeni 21-godišnjak do sada je bio osuđen na osam mjeseci zatvora, 64 puta je kazneno prijavljivan, a trenutno je protiv njega podignuto čak 13 optužnica. Dvadesetdvogodišnjak je osuđivan na godinu i 11 mjeseci zatvora, do sada je kazneno prijavljivan devet puta i protiv njega su tri optužnice u tijeku.

Trojici privedenih u utorak određen je istažni zatvor od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela.(R.I.)

Nije prvi slučaj

Kako doznajemo ovo nije prvi slučaj seksualnog zlostavljanja u osječkom zatvoru. Slična priča dogodila se i prije nekoliko godina. Kao i ova rezultirala je istragom, a kasnije i sudskim postupkom.

Najčitanije iz rubrike