Kultura
OSJEČKO DJEČJE KAZALIŠTE

Večeras otvaranje Dioniza, pa predstava “Zoo Story”
Objavljeno 22. ožujka, 2014.

OSIJEK - U sklopu 7. međunarodnog festivala kazališnih akademija “Dioniz - igrom do sebe”, koji se održava od 21. do 27. ožujka u Osijeku i Đakovu u organizaciji osječke Umjetničke akademije i Grada Đakova, večeras (subota, 22. ožujka) u 19 sati u osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića održat će se ceremonija svečanog otvaranja. Nakon prigodnog domjenka, u 21 sat, počet će kazališna predstava "Zoo Story", u izvođenju studenata UAOS-a Nemanje Mutića i Gorana Vučka (mentori Zijad Gračić i Majkl Mikolić). Planirana predstava “Ćelava pjevačica” u izvedbi Kazališta slijepih i slabovidnih “Novi život” otkazana je zbog smrtnog slučaja u obitelji glavnog glumca.

Prije toga, danas (subota) u 10 sati, u svečanoj dvorani Umjetničke akademije u Osijeku bit će predstavljen Institut “Jerzy Grotowski” uz predavanje prof. Dariusza Kosinskog, a od 11 do 13.30 sati planirano je trajanje okruglog stola “Umjetnost i identitet”, na kojem će sudjelovati Boris Senker, Ankica Marinović, Robert Raponja, Kristina Peternai Andrić, Goran Rem, Jasmin Novljaković, Vladimir Rismondo, Anđelko Mrkonjić i Helena Sablić Tomić. U sobi br. 8 UAOS-a od 16 do 18 sati u organizaciji Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek Daniela Čačić-Kenjerić i Anita Pichler govorit će o umjetnosti prezentacije i vještini odabira proizvoda na domjencima.

U nedjelju, 23. ožujka, u 10 sati u zgradi Glavne straže u Tvrđi studenti UAOS-a odigrat će lutkarsku predstavu za djecu “Velika avantura malih medvjedića”, a u 11 sati bit će predstavljema knjiga Terese Brayshaw “The Twentieth Century Performance Reader”.

U poslijepodnevnim satima sudionici Dioniza odlaze u Đakovo, gdje će se održati svi ostali programi. U Centru za kulturu (kino) u 21 sat bit će predstava “Zlatne rukavice” u izvođenju GK “Zorin dom” Karlovac. (D.Kć.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike