Regija

Miholjački srednjoškolci skupili novac za školovanje vršnjaka iz Sijera Leonea
Objavljeno 20. veljače, 2014.

DONJI MIHOLJAC - Misijska grupa Srednje škole Donji Miholjac, osnovana protekle godine, okuplja jedanaest učenica pod vodstvom profesorice Kristine Veselovac. Grupa je do sada održala nekoliko akcija u kojima su prikupljana sredstva za školovanje srednjoškolaca u afričkim zemljama. Tako je u akciji pod nazivom “Dvije kune za dva djeteta” i uz pomoć volontera grada Donjeg Miholjca koji su izrađivali rukotvorine prikupljeno 1.580 kuna, što je dovoljno za godišnje školovanje dvaju srednjoškolaca, Inesse i Alpha Gamange iz Sijera Leonea.

- U mnogim zemljama svijeta školovanje se plaća. Osim knjiga, potrebno je uplatiti i školarinu. Potaknuti činjenicom da mnoga djeca nemaju mogućnosti redovitog školovanja, odlučili smo postati kumovi djeci iz najsiromašnijih zemalja. Ovim kumstvom želimo potaknuti naše mlade da više cijene vlastito obrazovanje i šanse za školovanje - rekla je Kristina Veselovac.

Za školovanje jednog srednjoškolca u afričkim zemljama potrebno je godišnje oko 100 eura, što je dovoljno za knjige odjeću i jedan obrok dnevno. Školovanje jednog studenta stoji oko 600 eura godišnje.

Misijska grupa Srednje škole Donji Miholjac djeluje u suradnji s Misijskim centrom u Đakovu.(I.K.)

Možda ste propustili...

ZA PSIHOLOŠKO I SOCIJALNO OSNAŽIVANJE

Braniteljske udruge dobile 27 tisuća eura od Županije

OSNOVNA ŠKOLA ‘’HRVATSKI SOKOL’’ OBILJEŽILA DAN ŠKOLE

Bolji uvjeti za nastavu, uredit će igralište

Najčitanije iz rubrike