Novosti
VIDOŠEVIĆ PODIJELIO U TRI GODINE TRI MILIJUNA HONORARA

Klasiček i Dekanić primali od HGK šesteroznamenkaste honorare
Objavljeno 19. veljače, 2014.

ZAGREB - Više od četiri milijuna i 420 tisuća kuna isplatila je Hrvatska gospodarska komora od početka 2010. do kraja 2013. godine privatnim osobama na ime raznih honorara. Pri tome, popis ljudi koji su dobivali novac od institucije kojom je ravnao Nadan Vidošević potvrđuje i navode kako su i neke javne ličnosti solidno plaćane. Jedno od najdojmljivijih imena svakako je savjetnik i predstojnik ureda Stjepana Mesića u vrijeme dok je bio predsjednik, stručnjak za energetiku Igor Dekanić. On je u 2010. i 2011. godini primio nešto više od 188 tisuća kuna od HGK na ime honorara. Baš te dvije godine bile su puno rastrošnije od posljednje dvije.

Gledano pojedinačno po godinama u ovom razdoblju, najveću uplatu je imao vinar i pravnik Damir Klasiček, koji je u Nadanovoj najrastrošnijoj godini, 2010., dobio 236.967 kuna honorara. Uz već spomenutog Dekanića, on je jedini koji je u jednoj godini uspio dobiti šesteroznamenkasti iznos za honorare.

Ni novinara ne nedostaje na listi, pri čemu su uvjerljivo najbrojniji oni s HRT-a. Na popisu honorara su Sanja Smiljanić, nekadašnji voditelji središnjeg Dnevnika Danko Družijanić i Zoran Šprajc. Manje honorare su dobivali i Kristina Validžić, Nevena Rendelli, Đuro Tomljenović i Dijana Čuljak. D.Radaljac

Na popisu i suci Vrhovnog suda

Dvadesetak visokih službenika Carinske uprave je bilo na honorarima koji su iznosili od pet do 30 tisuća kuna. Ukupno sedam zaposlenika Ministarstva poljoprivrede je dobivalo honorare iz HGK. Na popisu su i jedna današnja zaposlenica MUP-a, dvije sutkinje Vrhovnog suda, te nekoliko sudaca nižih sudova koji su dobijali od 35 do sto tisuća kuna, za poslove sudskih arbitara pri sudu HGK.

Možda ste propustili...

OSJETIO SE U ZAGREBU, BiH I ITALIJI

Potres jakosti 4,3 stupnja po Richteru zatresao Slunj

GODIŠNJICA UBOJSTVA 12 REDARSTVENIKA

Dan kada je započeo rat u istočnoj Slavoniji

UVESTI BOLJE MJERE ZAŠTITE

Na radu poginule 32 osobe, 17.240 ozljeda

Najčitanije iz rubrike