Regija

Županjcima novi pročistač, a Štitarcima besplatan priključak
Objavljeno 11. veljače, 2014.

ŠTITAR - Projektom “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Županja” obuhvaćeni su sustavi javne odvodnje grada Županje i naselja Štitar, a ukupna mu je vrijednost procijenjena na 9,378.884 eura (bez PDV-a), od čega EU sufinanciranje čini 78 posto.

Njime je predviđena gradnja pročišćivača otpadnih voda kapaciteta 17.000 ekvivalent stanovnika (biološki stupanj pročišćavanja), izgradnja sustava odvodnje (2,34 kilometara novih cijevovoda) i dviju crpnih stanica za odvodnju otpadnih voda do uređaja za pročišćavanje te nabava opreme za upravljanje i održavanje sustava odvodnje. No, osim što će izgradnja pročistača u Županji biti veliki i značajan korak naprijed, ovaj projekt koji pomažu Hrvatske vode puno će značiti i mještanima Štitara, koji će, prema riječima načelnika Marka Bikića, dobiti besplatne priključke na vodovodnu i kanalizacijsku mrežu.

- Zahvaljujući Hrvatskim vodama, bit će tijekom izgradnje kanalizacije mreže obuhvaćeno 360 priključaka na vodovodnu mrežu i 550 priključaka na odvodnju. Ako se zbroje vrijednosti tih radova, dolazimo do podatka da će po jednome stambenom objektu to biti ušteda veća od 5.000 kuna - naglasio je Bikić. Sumještane poziva da se još malo strpe i pričekaju početak velikog projekta tijekom kojega će, pojašnjava, doći i do izgradnje priključaka.

- Zahvaljujem i županjskom Komunalcu i Hrvatskim vodama, kao i Gradu Županji, što su nas uključili u ovaj projekt - poručio je Bikić.Z.Knežević

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike