Kultura
IZLOŽBA U GALERIJI HDD-A

Posveta omotima knjiga kultnog izdavača Penguin Books
Objavljeno 27. siječnja, 2014.

Vezani članci

PRVI PROJEKT MUZEJA ULIČNE UMJETNOSTI

Ulična umjetnost nije vandalizam

LIKOVNOST PRVA OVOGODIŠNJA IZLOŽBA OSJEČKE GALERIJE LIKOVNIH UMJETNOSTI

Davor Vrankić u rodnom gradu izlaže nakon deset godina

ZAGREB - Do 8. veljače u Galeriji HDD-a otvorena je izložba PENGUIN BOOK COVERS. Riječ je o putujućoj izložbi posvećenoj omotima knjiga izdavačke kuće Penguin Books čija je turneja počela u povodu Penguinovog 75. rođendana. Prije tri godine istim je povodom objavljena i knjiga “Penguin 75” u kojoj je dugogodišnji kreativni direktor Paul Buckley sakupio 75 najzanimljivijih naslovnica te im pridodao i kratke tekstove dizajnera i ilustratora, ali i pisaca, koji opisuju proces i okolnosti nastanka svake naslovnice ili serije naslovnica. Izložba je slično koncipirana, ali je do danas proširena na više od 250 izložaka, okupljajući tako dizajnerske, ilustratorske i književne doprinose autora poput Paula Austera, Nicholasa Blechmana, Davida Byrnea, Briana Cronina... Kustosi su Paul Buckley i Mirko Ilić, čijom je zaslugom izložba i pristigla u Zagreb.

U suradnji s DAZ-om Mirko Ilić održao je predavanje u povodu knjige “Lettering Large: Art and Design of Monumental Typography” koju zajednički potpisuje s poznatim kritičarom dizajna Stevenom Hellerom. Knjiga je posvećena Miltonu Glaseru i Mihajlu Arsovskom, doajenu hrvatskog dizajna vizualnih komunikacija.

Hrvatski dizajneri, fotografi i umjetnici čiji su radovi uključeni u knjigu su Šime Strikoman, Ante Rašić, Robert Čanak, Damir Fabijanić, Brigada i Bruketa&Žinić OM, Damir Gamulin, Robert Leš, Branimir Sabljić, Krešimir Stanić i Viktor Popović.N.Vekić

Možda ste propustili...

NASTUPILI S "TRAČEVIMA"

Kazalište Pečuh gost Komedije

OČUVANJE I VREDNOVANJE NEMATERIJALNE BAŠTINE

Otvorena Kuća halubajskega zvončara u Viškovu

Najčitanije iz rubrike