Sport
ŽRK OSIJEK

Radovanić iz Samobora donijela iskustvo i kvalitetu
Objavljeno 11. siječnja, 2014.

Dosadašnja vratarka Samobora Lidija Radovanić do kraja sezone branit će za ŽRK Osijek koji je tako dobio veliko pojačanje u nastavku prvenstva. Time je skinut teret s leđa 16-godišnje Danice Delić, koja je do sada bila prvi izbor na vratima osječkog kluba, a koja će, nesumnjivo, s dolaskom iskusne Radovanić (35) također profitirati.

Pojačanjem na jednom od ključnih mjesta u ekipi zadovoljan je i trener Marko Brezić.

- Drago mi je da smo se uspjeli dogovoriti i naći rješenje za jednu od bitnih pozicija u momčadi. Lidija svojim iskustvom i radom odgovara profilu golmanice koja nam treba i ne sumnjam da će uz nju napredovati i naše mlade vratarke. Dugo je poznajem i kada se pokazala prilika, nimalo nismo dvojili, nitko nije sretniji od mene što je imamo u našim redovima jer ćemo sada spremniji i kompletniji krenuti u izazove koji nas čekaju - u uvodu se prilikom predstavljanja pohvalno o svojoj novoj igračici izjasnio trener Brezić.

Radovanić iza sebe ima dugu karijeru nastupa u domaćim klubovima, ali i u inozemstvu. Seniorsku karijeru počela je u Karbon Zaprešiću, potom je branila u Hrvatskom dragovoljcu, Trešnjevci, Sesvetama, pa šest godina u Sloveniji, a zadnje tri i pol sezone odradila je u Samoboru, s kojim je prošle godine stigla i nadomak europskog trofeja, jer je igrala finale Challenge kupa.

- Zahvaljujem Upravi i treneru kluba što su me pozvali da budem član ŽRK Osijek i da im pomognem svojim iskustvom i znanjem. Što su na neki način i hrabri da mene ovako malo stariju uključe u mladu i perspektivnu ekipu. Nadam se da ću pomoći curama da sada ostvarimo prvi cilj, ostanak u ligi, a onda ćemo vidjeti za dalje.

Radovanić će u dresu ŽRK Osijek braniti do kraja sezone, ali je ostavljen prostor za produžetak suradnje. Iako se još upoznaje sa suigračicama, nimalo ne sumnja da one posjeduju kvalitetu da i sljedeće sezone igraju u društvu najboljih.

- Ovo je izazov za mene, jer znam da moram imati 15-ak obrana po utakmici, bez izgovora. Unatoč nezavidnoj situaciji u kojoj se nalazimo, da ne vjerujem u naš ostanak u ligi ne bih ni dolazila. Sjećam se kada sam u dresu Samobora ove sezone igrala u Zrinjevcu da smo teškom mukom osvojili bodove, gdje smo tek u zadnjih 15 minuta svojim iskustvom i znanjem uspjeli preokrenuti. Osijek je uvijek bio teško gostovanje, odakle se bodovi nisu lagano odnosili, a sada vjerujem da će to biti još teže, nadam se i nemoguća misija za naše suparnice - optimistično je najavila nastavak sezone u svom novom klubu nova prva golmanica osječkog prvoligaša.

Goran ROGULJIĆ
Danas kod Samobora

Osječke će rukometašice danas u 18 sati u Samoboru protiv istoimene ekipe odraditi posljednju provjeru pred nastavak Prve hrvatske lige. Trener Brezić na put vodi 16 igračica, od čega tri vratarke, a prevelike minutaže trebale bi biti pošteđene jedino Crnov i Miočinović, koje su još u fazi oporavka od lakših ozljeda.

O klupskim planovima

Planove kluba u bliskoj budućnosti iznio je predsjednik Vladimir Ham.

- Cilj nam je od samog početka raditi u dva smjera: stvoriti dobre temelje, što znači raditi s mladim igračicama, ali i u što kraćem vremenu donijeti bolji rezultat. Naravno da je ostanak u ligi te bolji plasman cilj jer ne želimo stagnirati, nego rasti. Moja je uloga stvoriti uvjete za sve to i na tome se radi. Želja nam je da ŽRK Osijek preuzme središnje mjesto u razvoju ženskog rukometa u regiji pa nam je želja formirati kamp, koji će biti temelj za razvoj potencijala mladih igračica koje jednog dana trebaju biti zvijezde našeg kluba. Ideja je još u povojima, ali već radimo na stvaranju temelja za njenu realizaciju - izjavio je Ham. (G.R.)

Možda ste propustili...

DRUGO EUROPSKO PRVENSTVO - ŠPANJOLSKA 1964.

Franco je morao popustiti

Najčitanije iz rubrike