Crna kronika
TRI HRVATA PALA ZBOG 50 KILOGRAMA KOKAINA

Kupovali kokain u Africi i Kolumbiji, pa tražili kupce u Hrvatskoj i EU
Objavljeno 24. prosinca, 2013.
Hrvat (29) je ostale povezao u Vukovaru i drugim mjestima u Hrvatskoj

OSIJEK - USKOK je pokrenuo istragu protiv tri hrvatska državljanina (dvojice 29-godišnjaka te 47-godišnjaka), 47-godišnjeg Slovenca i 38-godišnjaka iz Srbije. Sumnjiči ih se za zločinačko udruživanje i neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

USKOK sumnja da je prvookrivljeni 29-godišnjak od lipnja 2012. do 26. studenoga ove godine, u Vukovaru i ostalim mjestima u Hrvatskoj, Sloveniji i drugim državama, u zajedničko djelovanje povezao ostale okrivljenike radi kontinuirane kupnje većih količina kokaina na ilegalnom tržištu Južne Amerike i Afrike te njegovog transporta radi daljnje preprodaje u Hrvatskoj i ostalim europskim državama.

Prvookrivljenik je sa, za sada nepoznatim osobama iz Južne Amerike i Afrike, dogovarao kupnju i isporuku kokaina, uključujući isporuku brodom količine od 50 kilograma, te je sam ili zajedno s ostalim okrivljenicima odlazio u Kolumbiju, Nizozemsku, Sloveniju i druge države radi neposrednog dogovaranja svih okolnosti krijumčarenja kokaina i načina prebacivanja novca.

Kako dalje navodi USKOK, sukladno dogovoru s 29-godišnjakom, ostali okrivljenici su pronalazili i obučavali osobe za krijumčarenje dogovorenih količina kokaina u Hrvatsku i ostale europske države te prikupljali novac za njegovu kupnju. Novac su potom uplaćivali iz različitih mjesta u Hrvatskoj, susjednih država i Nizozemske.

Na prijedlog USKOK-a sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio je istražni zatvor protiv prvookrivljenog 29-godišnjaka.

Sandra LACIĆ
ZAPLIJENJENO TRI KG HEROINA

Zagrebački policajci u subotu su zaplijenili tri kilograma heroina koji je u automobilu, u posebno izrađenom dvostrukom dnu akumulatora, nanjušio službeni pas. Hyndai Lantra, grčkih registracija, zaustavljena je na izlazu s ceste Lipovac - Zagreb, a u vozilu je bilo dvoje stranih državljana. Procijenjena vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu u Republici Hrvatskoj iznosi oko 650 tisuća kuna.

Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

OČEVID UTVRDIO UZROK SMRTNOG STRADAVANJA

76-godišnji vozač nije stao na znak STOP

Najčitanije iz rubrike