Sport
OBRUKALI SE U ZAVRŠNICI

Nogometaši Grafičar Vodovoda podbacili u jesenskom dijelu prvenstva
Objavljeno 19. prosinca, 2013.
Uoči starta najavljivana borba za sam vrh tablice, a Retfalčani završili na 11. mjestu

Ljetne ambicije u Retfali dosezale su do samog vrha tablice Međužupanijske lige Osijek-Vinkovci da bi Grafičar Vodovod dočekao zimsku stanku čak na 11. mjestu. Za poznavatelje nogometa i objektivan potencijal momčadi “žuto-plavih” blago rečeno – nezamislivo!

Ivanu Lišniću, naime, priključili su se prije prvenstva Domagoj Malovan i Milan Pavličić, pa se očekivalo da će taj tercet igrača s prvoligaškim iskustvom, uz nekoliko vrlo darovitih mladića, a uz potporu nekolicine iznimno aktivnih sportskih djelatnika priuštiti svojim pristašama radosnu jesen. Umjesto toga...

- Sve se može svesti pod nazivnik – podbačaj, kaže Stjepan Rolj, koji je, s drugim dopredsjednikom Slavkom Rauchom i tajnikom Milenkom Lozušićem, jesenas usmjeravao grafičarski brod poslije povlačenja predsjednika Ante Bilića.

– Na kraju smo se i izblamirali s tri nevjerojatna poraza uzastopce.

Horvat zamijenio Vučka

Bitno je istaknuti da su se na trenerskoj klupi jesenas izmijenila dvojica trenera budući da je Ivica Vučak sporazumno otišao, a na njegovo mjesto zasjeo Damir Horvat. Rolj pokušava pronaći uzroke rezultatskih podbačaja u nekoliko neprijepornih činjenica:

- Treba imati u vidu da su se tijekom polusezone ozlijedili baš Malovan i Pavličić, potom Suvaljko, čak i neki mladići do 21 godine zbog kojih su prisilno zaigrale njihove pričuve. Ipak, ključni razlog svega je neodgovornost pojedinih naših prvotimaca što je prouzročilo i neobjašnjive neprisiljene, pa kažnjene pogreške.

Zanimljivo je, da su Retfalčani odigrali najbolje utakmice protiv nedvojbeno najboljih sastava lige, Bobota-Agrara (0:0) i Vuteks-Sloge (2:1), te u pobjedi nad Čepincima (2:1). Nakon svega nije teško procijeniti da se momčad trenera Vučka i Horvata profilirala kao izrazito domaćinska, jer je kod kuće osvojila 16, a na gostovanjima samo tri boda. Ipak, ono po čemu će se jesen '13. najduže pamtiti odnosi se na – katastrofalnu završnicu. U Valpovu su "žuto-plavi" poraženi s 4:1, zatim u Vrbanji s 3:0, a onda ih je, zahvaljujući nezaustavljivim Ćavaru, Bagiću i Duvančiću, doslovce ponizila Metalčeva momčad Vlade Bilića (2:6) usred Retfale.

Bolje proljeće?

Ipak, iako su mnogi, nakon takvog debakla, očekivali novu promjenu trenera, klupsko čelništvo odlučilo je dati Horvatu - puno povjerenje.

- On je svoje odradio vrlo korektno, treninzi su vrlo sadržajni, prepoznatljivo je da traži brzu igru, ali na to igrači baš nisu znali odgovoriti na željeni način - rekao je na kraju dopredsjednik Rolj.

Unatoč lako prepoznatljivom nezadovoljstvu, u redovima “grafičara” su uvjereni da ih čeka neusporedivo uspješnije proljeće bez obzira na to uspiju li u nakani da osnaže postojeći igrački potencijal ili ne.

Dragutin KERŽE
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike