Regija
TVIN PROSLAVIO 100. ROĐENDAN

Ulažu u nove tehnologije kako bi se
nosili s konkurencijom iz Kine, Poljske…
Objavljeno 16. prosinca, 2013.

VIROVITICA – Svečano je obilježeno sto godina rada virovitičkog drvnog giganta TVIN-a, ali istovremeno i s velikim pogledom u budućnost. Položen je kamen temeljac za gradnju novog pogona vrijednog četiri milijuna eura. Riječ je o doradnoj pilani u kojoj će se u 3.000 četvornih metara izrađivati elementi namještaja dužinskim i širinskim spajanjem suvremene opreme njemačke proizvodnje.

Pogon je u tvorničkom krugu otvorio Ivan Slamić, dugogodišnji direktor TVIN-a i predsjednik Nadzornog odbora, a novi pogon s radom će započeti već sredinom sljedeće godine.

- Završilo je prvih sto godina uspješno u korist radnika i zajednice. Za drugih sto godina treba biti vrlo oprezan i pažljiv pa ulagati u investicije koje će nam kroz veću profitabilnost i zaposlenost povećati tržišni udjel. To je prvi korak u izradi novih programa i boljoj finalizaciji kojom stvaramo stabilnost i sigurnost poslovanja kroz smanjenje cijene proizvodnje - istaknuo je Slamić.

TVIN je s približno 900 radnika u devet tvornica u Virovitici, Pitomači, Grubišnom Polju i Županji najveća i najuspješnija tvrtka drvne industrije u Hrvatskoj. Zahvaljujući tridesetogodišnjoj suradnji sa švedskom Ikeom, gotovo 98 posto proizvodnje masovnog namještaja izvozi na zahtjevno tržište Europske unije.

- Iako je kriza koja traje već pet godina prepolovila proizvodne kapacitete, bez obzira na to svakodnevno radimo na smanjenju troškova proizvodnje i ulažemo u nove tehnologije kako bismo se uspješno nosili s konkurencijom iz Kine, Rumunjske, Poljske, Latvije i drugih zemalja - rekao je Ivan Špoljarić, generalni direktor TVIN-a.

Svečanosti su uz brojne uzvanike nazočili i Josip Đakić, saborski zastupnik, Tomislav Tolušić, virovitičko-podravski župan te virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.S.Kadić

900

radnika u devet tvornica zapošljava TVIN

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike