Novosti
PREBROJAVANJE POTPISA DO KRAJA TJEDNA

Stožer: Sabor treba raspisati referendum
Objavljeno 4. prosinca, 2013.

Vezani članci

U PRIPREMI NOVI REFERENDUM – OVAJ PUT O ĆIRILICI

STOŽER: Imamo potpise MILANOVIĆ: Neće proći

VUKOVAR – Do kraja tjedna u Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara prebrojavat će potpise građana koje su 15 dana skupljali na više od 2.000 mjesta diljem Hrvatske kako bi zatražili raspisivanje referenduma o ćirilici.

– Imamo puno više potpisa nego što je potrebno – rekao je i jučer glasnogovornik Stožera Igor Gavrić dodajući međutim kako će broj potpisa objaviti do kraja radnog tjedna, a ne u srijedu, 4. prosinca, kako su najavljivali.

Gavrić navodi kako iz udaljenih krajeva Hrvatske i s otoka još pristižu liste s potpisima koje treba prebrojiti, no uvjeren je da potpisa ima više od 450.000, koliko je potrebno za raspisivanje referenduma. Upitan za komentar na izjave predsjednika Vlade Zorana Milanovića kako referenduma o ćirilici neće biti, kao i one predsjednika Republike Ive Josipovića da je bolje da se takav referendum ne održi, glasnogovornik Gavrić rekao je kako Stožer očekuje da Hrvatski sabor raspiše referendum.

– Iznenađeni smo tim reakcijama. Mi smo demokratska zemlja i mora se poštovati volja građana ako su se oni izjasnili da žele referendum o tom pitanju – rekao je Gavrić i dodao kako Stožer “teži k europskim standardima” jer, kako je naveo, 19 zemalja EU-a ima, kada je riječ o službenoj uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina, cenzus od 50 posto čime se “ne umanjuju prava što ih ostvaraju nacionalne manjine.”

– Prikupili smo više nego dovoljno potpisa i Hrvatski sabor treba raspisati referendum nakon što se provjeri vjerodostojnost potpisa – ponovio je Gavrić i zaključio kako je brojnost potpisa svojevrsna “pobjeda vukovarske Hrvatske.”S.Butigan

IGOR GAVRIĆ

glasnogovornik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara

Imamo puno više potpisa nego što je potrebno.

Možda ste propustili...

PREGOVORI SE ODVIJAJU U TAJNOSTI

Plenković skupio 80 ruku, a SDSS otpao?

OBILJEŽENA 29. OBLJETNICA RAKETIRANJA ZAGREBA

Položen vijenac za stradale civile