Regija
ŽUPANJA IZLAZI U SUSRET INVESTITORIMA

Vlasniku kožare 50
posto niži doprinos
Objavljeno 27. studenog, 2013.

ŽUPANJA – Vlasnik tvrtke Dinoza d.o.o. Mato Klarić obratio se Gradu molbom za smanjenje komunalnog doprinosa za gradnju skladišta kože. Od obveze u iznosu od 74.451,30 kuna za uplatu je preostalo 13.000 kuna. Klarić je zatražio oslobađanje u visini 50 posto preostalog iznosa ili po mogućnosti petog obroka u cijelosti.

Dinoza je 2010. godine kupila 20.000 četvornih metara zemljišta u Industrijskoj ulici za gradnju hale i prostorije za otkup, obradu, soljenje i pakiranje kože goveda i ovaca. U pismu namjere naveo je da planira zaposliti desetak radnika. Isti pogon ima i u Orašju, a za otvaranje kožare odlučio se jer na potezu Sisak-Virovitica do granice sa Srbijom nema registriranog i prema kriterijima EU izgrađenog prostora za prikupljanje, izvoz i uvoz sirove slane kože. S obzirom na to da je Hrvatska članica EU, otvorena su vrata europskog tržišta, što će olakšati plasman.

– Investitor je ishodio lokacijsku dozvolu, čeka potvrdu glavnog projekta i na proljeće počinje gradnju. Ondje postoji sva infrastruktura, tako da će pogon brzo početi rad - kaže pročelnik Odjela za komunalno gospodarstvo Damir Parmać.

Gradsko vijeće je dalo suglasnost za 50-postotno smanjenje neplaćenog komunalnog doprinosa, u iznosu od 6.514 kuna. Smanjenje je uvjetovano jednokratnim plaćanjem preostalog duga, u istom iznosu, u roku od osam dana od dana primitka zaključka Gradskog vijeća.

– U ovom slučaju radi se o manjem iznosu, a ova će odluka više značiti poduzetnicima jer će im se poslati poruka da Županja pomaže investitorima - objasnio je Parmać.

Vijećnika HNS-a Mladena Hubera zanimalo je koji je ekonomski interes da Dinozu oslobodi od plaćanja dijela obveze, koliko će novih radnih mjesta otvoriti i koji je razlog oslobađanja “čovjeka koji ima novca”. Parmać je ustvrdio da pri donošenju općih propisa radi stvaranja uvjeta za razvoj gospodarstva i malog poduzetništva kojima se nastoji što više pomoći budućim investitorima nitko, ni Vlada RH ni Gradsko vijeće, ne zna investitora.

- Propisi su opći, trebaju se primjenjivati i za onoga koji ima i koji nema. Gradsko vijeće razmatra zahtjev i o njemu odlučuje, a odjeli i gradonačelnik postupaju prema odluci - kaže Parmać.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

NA GRADSKIM BAZENIMA u ĐAKOVU

Počele pripreme za kupališnu sezonu

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

Najčitanije iz rubrike