Novosti
TOBLERU I NOVAKOVIĆU PO 18 GODINA U PARAGVAJU

Domagoj se oženio i ostaje, Mirko želi u hrvatski zatvor
Objavljeno 16. studenog, 2013.
Iako je tužiteljstvo tražilo deset, sudac im je dosudio osam godina više

Vezani članci

OSJEČANI VEĆ DVIJE GODINE U PARAGVAJSKOM PRITVORU

Domagoj Tobler: U Tacumbi su me dvaput uboli nožem

Kao da mu je dosuđeno 18 dana, a ne 18 godina zatvora zbog šverca kokaina, na telefon nam se jučer iz paragvajskog zatvora javio 23-godišnji Mirko Novaković.

Nakon dvije i pol godine on i godinu dana stariji Domagoj Tobler osuđeni su svaki na 18 godina zatvora nakon što su s drogom u želucu otkriveni u zračnoj luci Silvio Pettirosi. Novaković nam je rekao kako postoji velika vjerojatnost ne samo da se kazna smanji nego i da je odsluži u Hrvatskoj.

- Naravno da smo očekivali manju kaznu i Domagoj i ja, no ovdje misle da nas dvojica imamo novca i rade po principu da daju veću kaznu kako bi izvukli više novca. Obojica imamo novu odvjetnicu, Paragvajku, i ona je predala žalbu te će tražiti smanjenje kazne na deset godina zatvora. Tužiteljstvo je tražilo deset, no suci su dali osam godina više - rekao nam je Mirko, dodajući da mu ide u prilog kako od prije nema nikakav dosje i smatra da će zbog toga kazna biti smanjena, no to će znati tek za tri mjeseca, kad očekuje odgovor na žalbu. I ne samo to, tražit će i da kaznu odsluži u Hrvatskoj. “Odvjetnica mi je objasnila da bi mi to moglo biti udovoljeno jer sam ovdje bez obitelji i nemam nikoga da se o meni brine”, kaže. S druge strane, izgledno je da će Domagoj ostati u Paragvaju. Naime, pisali smo već u Glasu Slavonije, Domagoj se planirao oženiti, i to je doista i učinio, a za mjesec dana će postati i otac.

- Domagoj se ne namjerava vratiti u Hrvatsku, a njegova supruga treba roditi oko Nove godine. Ovdje nemam nikoga svog, pa nemam ni pravo na uvjetnu kaznu, no imam prijateljicu koja se slaže da me primi u kuću ako dobijem uvjetnu kaznu. Svakako u konačnici želim doći u Hrvatsku i nadam se da će me ipak isporučiti kako bih uz pomoć nekog odvjetnika iz Hrvatske odslužio kaznu na nekom pitomijem mjestu nego što je ovaj zatvor - rekao je Mirko. Do tada će biti u ozloglašenom zatvoru Tacumbu gdje se glava može izgubiti zbog majice ili tenisica koje želi neki od zatvorenika... Inače, posjećuju ga časne sestre, a u posjet Domagoju u kolovozu ove godine došao je fra Zlatko Špehar.

Marija MIHELIĆ
U želucu skrivali kokain vrijedan 100.000 dolara

Napuštanje Paragvaja dvojici prijatelja nije pošlo za rukom. Oni su, podsjetimo, otkriveni 6. siječnja 2011. godine kad su pokušali prokrijumčariti ukupno 350 grama kokaina, pakiranog u kapsule. Obojica su u želucu nosila ukupno 62 kapsule kokaina, a iz Novakovića je dio "pošiljke" izvađen laparoskopski. Vrijednost droge koju su pokušali iznijeti iz Paragvaja procijenjena je na 100.000 dolara.

Najčitanije iz rubrike