Regija
SELE SE U UREĐENO POTKROVLJE

Nakon 30 godina Zavičajni muzej Slatina dobio svoje prostorije
Objavljeno 13. studenog, 2013.

SLATINA – Pri samom je završetku uređenje potkrovlja zgrade starog kotara, u kome će biti smješten stalni postav Zavičajnog muzeja Slatina. Time će, nakon punih 30 godina „podstanarstva“ i čuvanja muzejskih eksponata u kutijama na različitim lokacijama, slatinski Zavičajni muzej napokon dobiti svoje prostorije i uvjete primjerene za djelovanje ustanove.

S tvrtkom Primat RD iz Zagreba, koja je posao dobila na javnom natječaju, potpisan je ugovor o nabavi opreme i u sljedećih 30 dana ta će tvrtka izraditi potrebne vitrine za stalni postav slatinskog muzeja i pripremiti multimedijska i interpretativna pomagala. Nabava u vrijednosti 380.000 kuna bit će financirana sredstvima Ministarstva kulture. Dovršava se i uređenje Zbirke Kelemen, a ravnateljica muzeja Dragica Šuvak očekuje da će sljedeće godine nastaviti uređenje i spomen-sobe 136. slatinske brigade.

– Sve to rezultat je višegodišnjih velikih napora i brige da se u cijelosti zaokruži muzeološka koncepcija, koja je već dobila pozitivne ocjene - kaže ravnateljica Šuvak.

Ovim aktivnostima muzej će privesti kraju radove na stalnom postavu u potkrovlju zgrade starog kotara u središtu Slatine i početi obilježavanje 30. obljetnice rada.

P.Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike