Novosti
MIRNA AKCIJA UPOZORENJA

Brođani plesom upozorili na sporost
rješavanja onečišćenog zraka
Objavljeno 28. rujna, 2013.
Još smo tu i nismo odustali od borbe za čist zrak, keže VAŠAREVIĆ

SLAVONSKI BROD-Nezadovoljni sporošću rješavana za Brođane gorućeg problema-zagađenog zraka-za koji smatraju odgovornom prekosavsku rafineriju, danas su točno u podne na središnjem gradskom trgu Korzu, sugrađani plesom i vježbom ukazali na potrebu za zdravim životom, a on je moguć jedino uz čist zrak.

- Pod motom „Kad ako ne sad-Brođani ne dajte da vas truju“ facebook grupa pozvala je sugrađane na mirnu akciju upozorenja. Još smo tu i nismo odustali od borbe za čist zrak. Ovo je samo jedna u nizu akcija koje spremamo kako bismo dokazali da volimo svoj grad i želimo u njemu ostati, u ime organizatora poručuje Dalibor Vašarević.

Osim najmlađih sugađana, plesne korake pokazale su vatrene plesačice „zumbe“, „stepa“, a podršku je pružila i zagrebačka grupa „Kinezis“ s kineziologinjom, rođenom Brođankom, Daliborkom Tišma. Potporu akciji pružila je i romska zajednica, udruge Slap , Loko –moto te brojni sugrađani koji žele ostati i živjeti u Slavonskom Brodu, bez straha od malignih bolesti uzrokovanih onečišćenim zrakom.(M.Radošević)

Možda ste propustili...

U PRIMJENI ĆE BITI ZA DVIJE GODINE

Napokon usvojen pakt o migracijama i azilu

NOSITELJ LISTE NA IZBORIMA ZA EU PARLAMENT BOŽO PETROV

Most se zauzima za zaštitu obitelji

Najčitanije iz rubrike