Regija
BAGERI STRATEŠKOG PLANA JOŠ NISU STIGLI

Gradnja energane u Županji na jesen?
Objavljeno 2. kolovoza, 2013.

ŽUPANJA – Iako su Županjci očekivali da će proljetos početi konkretni radovi na energani, a koji se već dugo najavljuju, zemljište na ulazu u grad, točnije 706.624 četvornih metara oranice u građevinskoj zoni koje je preko javnog natječaja 2009. godine od Grada Županje kupila tvrtka Strateški plan, još uvijek zjapi prazno.

- Svjesni smo činjenice da projekti privlače veliku pozornost Županjaca, pa ulažemo sve moguće napore da čim prije počnemo njihovu realizaciju. Početak gradnje kogeneracijskog postrojenja bio je planiran za ljeto, ali zbog izvanrednih aktivnosti morali smo ga pomaknuti na jesen ove godine - pojašnjava direktorica Strateškog plana Tamara Kelava.

Ističe kako je predan zahtjev za lokacijsku dozvolu za tvornicu peleta koja će se graditi pokraj energane na drvnu biomasu, a do kraja godine očekuje se potvrda glavnog projekta i početak radova. Ondje bi trebali niknuti i plastenici za proizvodnju egzotičnog voća.

- Ideja pokretanja proizvodnje egzotičnog voća nastala je u suradnji sa strateškim partnerom s višegodišnjim iskustvom u toj djelatnosti. Očekujemo da ćemo tvornicu peleta otvoriti najkasnije do jeseni 2014., a energanu do ljeta 2015. godine. Proizvodnja egzotičnog voća zaživjet će tek krajem 2015., nakon što se izgradi kogeneracijsko postrojenje koje će pogonu isporučivati toplinsku energiju - zaključuje Kelava, i dodaje da se i dalje nada potpori lokalne zajednice. M. Lešić Omerović

Možda ste propustili...

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

Najčitanije iz rubrike