Regija
U SPOMEN NA IVICU FILKOVIĆA I PERICU SABU - POGINULE U DOMOVINSKOM RATU

17. memorijal kozičkim braniteljima
Objavljeno 23. srpnja, 2013.

SLATINA – Proteklog vikenda u slatinskom prigradskom naselju Kozicama održan je 17. memorijal “Ivica Filković i Perica Sabo”, trodnevna sportska manifestacija posvećena prvim poginulim policajcima u Domovinskom ratu sa slatinskog područja. Ivica Filković bio je pripadnik specijalne policije bjelovarsko-bilogorske Policijske uprave, ubijen u četničkoj zasjedi kod Sirača, 19. srpnja 1991. godine, a Perica Sabo bio je pripadnik slatinske 136. brigade HV-a, ubijen u četničkoj zasjedi kod Čojluga, 27. studenoga 1991.

Vijence na grobove poginulih branitelja položili su gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš i predsjednik Mjesnog odbora Kozica Dario Medved, a odavanju počasti nazočili su njihova rodbina i prijatelji, predstavnici policije, članovi Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina-Orahovica, DVD-a Kozica i drugi. Svetu misu za kozičke branitelje služio je novobukovački župnik Dražen Akmačić.

Program je nastavljen sportskim igrama hrvatskih branitelja, koje su uoči početka natjecanja pozdravili Dario Medved i predsjednik županijske Hvidre Nenad Križić. Održana su natjecanja u disciplinama gađanje zračnom puškom, stolni tenis i viseća kuglana, a odigrana je i nogometna utakmica veterana NK Kozica i NK Dunav iz Sotina. U igrama su sudjelovale ekipe branitelja općine Nova Bukovica, branitelji MO Kozica, Udruga branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata – podružnice Osijek i Baranja, Udruga Hvidra Slatina i Zajednica udruga Hvidre Virovitičko-podravske županije, Hvidra Orahovica i Hvidra Virovitica. Na nedjeljnom turniru u velikom nogometu sudjelovali su nogometni klubovi iz Kozica, Slatine, Voćina i Orahovice, a održana je i memorijalna utrka od Trga svetog Josipa u Slatini do Mjesnog doma u Kozicama. P.Žarković

Možda ste propustili...

DAN OTVORENIH VRATA U ĐAKOVAČKOJ VOJARNI

33. obljetnica osnutka 3. GBR „Kune“

DRUGI HUMAITARNI KONCERT POŽEŠKOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Idemo dalje za Luku

LIKOVNA KOLONIJA BELIŠĆANSKE UDRUGE BEL-ART

Trinaest je “likovnjaka” stvaralo u centru grada

Najčitanije iz rubrike