Osijek
BAZENI NAPOKON OTVARAJU VRATA

U subotu počinje kupališna sezona na Kopiki
Objavljeno 21. lipnja, 2013.

Najpopularnije kupalište u Osijeku i okolici - Kopika - u subotu otvara svoja vrata kupačima. Iako je otvaranje bilo predviđeno ranije, to nije bilo moguće zbog visokog vodostaja Drave. Mješoviti, dječji i olimpijski bazen, naime, odavno su spremni, ali je zbog mjera obrane od poplave otvaranje Kopike odgođeno. Ipak, olimpijski bazen koristi se od početka lipnja za plivačke i vaterpolo treninge. Preostali okrugli duboki bazen bila je napunila Drava pa će se za njegovo otvaranje čekati spuštanje vodostaja, povlačenje dravske vode te čišćenje i pripremanje bazena za punjenje vodom iz vodovodne mreže.

Po pitanju naplate sadržaja, ova će kupališna sezona biti vrlo slična prošloj, što znači da su bazeni ograđeni, a ulazak je besplatan za djecu, dvije kune stoji ulaznica za mlade od 12 do 18 godina i pet kuna za odrasle. Uz bazene će biti uobičajena ponuda hrane, pića i sladoleda, a o sigurnosti kupača brinut će zaštitari, spasioci i medicinska sestra. Kupanje na dijelu uz Dravu je besplatno, ali za uređenje plaže će se čekati povlačenje nabujale Drave. Kako saznajemo u Športskim objektima, valja očekivati da će nakon spuštanja vodostaja ostati mnogo mulja i smeća, a pitanje je i što se dogodilo s navezenim pijeskom kojim se trebala proširiti plaža.

Prvog dana nove kupališne sezone najavljeno je sunčano vrijeme i temperature iznad 30 Celzijevih stupnjeva pa se može očekivati gužva. I. Sekol

Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

OPREMANJE ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Pomozite osječkoj OŠ Svete Ane

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

Najčitanije iz rubrike