Sport
OSJEČKI KARATE KLUBOVI U SISKU I BEOGRADU

Tea Šojat treća na beogradskom “Roda kupu”
Objavljeno 4. lipnja, 2013.

Vezani članci

KARATE KLUB OSIJEK PROSLAVIO 40 GODINA POSTOJANJA

Karateom su mnogi obogatili vlastiti život

KARATE PH ZA SENIORE, STUDENTE I VETERANE

Hrvoje Vidović osvojio broncu, Tea Šojat ide na studentski EP

PRVENSTVO SLAVONIJE I BARANJE U KARATEU

Vidoviću i Tei Šojat zlata kod seniora

Za članove Karate kluba Osijek i Esseker ovaj vikend bio je službeni završetak polusezone. Osječki karataši nastupili su na turnirima u Sisku i Beogradu. Od Essekera u subotu je u Sisku Žana Plejić i osvojila 3. mjesto kod juniorki do 53 kg. Tin Dujmović kod kadeta do 52 kg i Patricija Tupović u katama za kadetkinje izgubili su za treće mjesto. Od članova KK Osijek Tea Šojat je u Sisku osvojila prvo mjesto, dok je Hrvoje Vidović u katama bio brončani. U Sisku su još nastupili i kadeti Matko Matić koji je izgubio za treće mjesto te Dino Bošnjaković koji je izgubio u prvom kolu.

Dan kasnije (2. lipnja) Tea i Hrvoje su imali odličan nastup na beogradskom Roda kupu. Tea Šojat je nastupila u skupini od deset natjecateljica iz Srbije, Makedonije i Slovenije. U prvom je kolu bila slobodna, a potom je pobijedila domaću natjecateljicu Ninu Anđelković. U sljedećem kolu susrela se s domaćom natjecateljicom Marijom Mađarević, trećeplasiranom na seniorskom EP-u od koje je izgubila, ali je Mađarevićkin ulazak u finale omogućio Tei borbu za broncu kroz repesaž. U meču za medalju Tea je izvela katu Unsu i pobijedila Slovenku Niku Frank. Hrvoje Vidović, inače mlađi senior, nastupio je u skupini od osam seniora iz Srbije i Slovenije. U prvom kolu poražen je od domaćeg predstavnika Marka Todorovića, a u repesažu svladao ga je također domaćin Marko Jovović. I Tea i Hrvoje sljedeći važan ispit imaju na Europskom studentskom prvenstvu koje će održati od 18. do 21. srpnja ove godine u Budimpešti.

Uspješan nastup u Beogradu imali su i mlađi članovi KK Esseker. U katama je najuspješnija bila Zoe Stober koja je u kategoriji zelenih i plavih pojasova osvojila prvo i drugo mjesto u apsolutnoj kategoriji učenica. Drugo mjesto je osvojio Leon Ifko u kategoriji mlađih kadeta, a kod mlađih kadetkinja Karolina Zelić zauzela je treće mjesto. U borbama je u kategoriji učenika + 40 kg Borna Gudelj osvojio treće mjesto, dok su Dino Rozing, Josip Šabić i Domagoj Matković u kategoriji učenika – 40 kg izgubili borbe u četvrtfinalu, ali su ostali bez repesaža. Slično se dogodilo i u ekipnom nastupu gdje su u četvrtfinalu izgubili od momčadi Budimpešte. K.Lacković

Možda ste propustili...

NK OSIJEK - POZIVNICA NAVIJAČIMA

Miérez, Nejašmić i Matković na Trgu slobode

BORBA ZA PLASMAN U PRVU LIGU ODBOJKAŠICA

Višnjevčanke moraju do zlatnog seta

Najčitanije iz rubrike