Novosti
O OČEKIVANOJ SMJENI

Šef uprave HEP-a bit će Osječanin Tomislav Šerić
Objavljeno 9. svibnja, 2013.

Vezani članci

SUKOB U VLADAJUĆOJ KOALICIJI

SDP ljutit jer Vrdoljak gura Budimira za čelnika HEP-a

ZAGREB - Vlada će na svojoj današnjoj sjednici, potvrđeno nam je na Markovom trgu, s mjesta šefa uprave HEP-a smijeniti Zlatka Koračevića, kojeg će, kako se neslužbeno može čuti, zamijeniti sadašnji član uprave HEP-a, 40-godišnji Tomislav Šerić. Iako se nagađalo kako će se novi šefovi javnih poduzeća ubuduće birati natječajima, to će, čini se, ipak pričekati neka druga vremena. Šerić je član uprave HEP-a za prijenos i distribuciju, prijatelj ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka još iz studentskih dana. Iste su, 1998. godine, diplomirali na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku.

“Nisam u poziciji da bih mogao davati komentar”, odgovor je koji nam je jučer telefonski dao Tomislav Šerić na pitanje o mogućem imenovanju. “U Osijeku sam završio fakultet, te sam se nakon završenog obrazovanja za 'master of business administration' u Parizu i menadžerskog rada u zagrebačkom T-Mobileu, na poziv fakultetskog kolege Ivana Vrdoljaka, odlučio vratiti u Osijek”, rekao je za Glas Slavonije Šerić, kada je u rujnu 2008., kao stranački neopredijeljen, imenovan za direktora gradske tvrtke Osječki promet i gospodarstvo. Jedan od zadataka te tvrtke bio je osporiti ugovor koji je Grad Osijek imao s koncesionarom parkinga. Kada ta namjera nije prošla, HNS je izišao iz koalicije u vrijeme kada je gradonačelnik Osijeka bio Anto Đapić. Drugi ulazak Vrdoljaka, pa tako i Šerića, u gradsku vlast s HDSSB-om, bio je znatno mirniji. Šerić je tada postao direktor Biosa. Na tom je mjestu bio do veljače prošle godine kada je, opet na poziv Vrdoljaka, koji je u međuvremenu postao ministar, odselio na novu dužnost u Zagrebu. Šerić se nakon završetka studija u Osijeku bavio i ugostiteljstvom, s partnerima je vodio pizzeriju Oliva. (B.M.P./J.Ma./D.Ku.)

Koračevićeva mirovina

Osim Koračevića, koji će najvjerojatnije u mirovinu, iz uprave HEP-a bit će navodno smijenjen i Rodoljub Lalić, član uprave za razvoj i investicije. Koračević si je, podsjetimo, neposredno prije dolaska u HEP u veljači ove godine osigurao povlaštenu zastupničku mirovinu kad je već bilo najavljeno da će povlaštene mirovine biti ukinute. Kako se tada pravdao Koračević, "mirovinu je zatražio, jer se s tim imenovanjima nikad ne zna, odnosno ništa nije gotovo dok ne bude objavljeno". Očito je bio u pravu, jer s imenovanjima se uistinu nikad ne zna.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike