Osijek
NEOBIČNA INTERVENCIJA

Psa mješanca vatrogasci izvlačili iz automobila
Objavljeno 4. travnja, 2013.

Vezani članci

OSJEČKI VATROGASCI LANI IMALI 675 INTERVENCIJA

Zimi skidaju led, ljeti gase požare, a životinje spašavaju u svako doba

Osječki vatrogasci prekjučer su iz zaključanog automobila izvlačili psa mješanca. Naime, u utorak oko 15.45 sati vatrogasce su policajci pozvali u Ulicu Ivana Gorana Kovačića. Policajci su izašli na teren nakon dojave da je u automobilu već dugo zatvoren pas. Ipak, nije odmah odlučeno da se razbiju stakla na parkiranom vozilu, nego su policajci prvo pokušali pronaći vlasnika vozila. Kada im to nije pošlo za rukom, rekli su vatrogascima da ipak provale u automobil. Tko je uopće pozvao policiju, nismo mogli doznati, a da je psić dugo zatvoren u automobilu, procijenjeno je kada je uočeno da je oko njega veća količina fekalija.

- Razbili smo tzv. leptir-staklo i otvorili vrata. Psa smo predali dežurnom veterinaru - doznajemo od Sinele Batrnek, operativne dežurne Javne profeisonalne vatrogasne postrojbe Osijek.

Veterinar je uplašenog psića stavio u prijenosnu košaru i odvezao. U veterinarskoj ambulanti pas je pregledan, a potom i prevezen u sklonište za pse u Belom Manastiru.

- Na poziv policije zbrinuli smo psa. Pregledali smo ga, na njemu se ne vide neke posebne zdravstvene promjene, odnosno zdravstveno je u redu. Bio je malo pod stresom i uplašen, ali to je normalno. Koliko je dugo bio u automobilu, ne zna se, ali policija je rekla da je ondje bio duže vremena. Pretpostavljam da su to utvrdili po tome što je u automobilu bilo fekalija - doznajemo od Dejana Todorovića, direktora tvrtke “Vetam”.

Iz osječke policije doznajemo da je krimistraživanje u vezi s cijelim slučajem u tijeku. S. Lacić

VLASNIK SE ČEKA 15 DANA

Kako doznajemo od direktora “Vetama”, vlasnik psa ima zakonski rok od 15 dana da se javi i uzme svoga psića. Ako to ne učini, kratkodlaki mješanac može naći novi dom, odnosno može se udomiti.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike